Υπέρβαση των φραγμών κατάστασης σε οργανισμούς

0

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ; Το εμπόδιο κατάστασης μπορεί να οριστεί ως η μορφή επικοινωνίας που είναι τόσο περίπλοκη στο χώρο εργασίας που εμποδίζει την ανταλλαγή ιδεών ή σκέψεων σε μορφή σωματικής, γλώσσας και κατάστασης.

Αιτίες φραγμών κατάστασης σε οργανισμούς

1. Επίσημοι επιχειρησιακοί κανόνες και εταιρικές πολιτικές: οι περισσότεροι οργανισμοί θα κοινωνικοποιήσουν ένα σύνολο κανόνων που σχετίζονται με την προσεκτική επιλογή χρήσης τύπων μηνυμάτων, μέσων και τρόπων επικοινωνίας. Οι εργαζόμενοι συχνά αποφεύγουν αυτούς τους κανόνες απλά ξεφεύγοντας από την αποστολή οποιουδήποτε μηνύματος. Επιπλέον, οι επίσημες πολιτικές της εταιρείας εξορθολογίζουν αυστηρά την επικοινωνία μεταξύ των εργαζομένων και περιγράφουν με λεπτομερή τρόπο πώς οι εργαζόμενοι θα επικοινωνούν μεταξύ τους χωρίς να αλλάζουν τα επίπεδα της θέσης τους στον οργανισμό. Όπως, εάν η πολιτική της εταιρείας είναι ότι όλη η επικοινωνία πρέπει να γίνεται γραπτώς, τότε ακόμη και για ένα μικρό μήνυμα θα πρέπει να γράφεται το μέσο που χρησιμοποιείται. Αυτό οδηγεί σε καθυστέρηση στη μετάδοση του μηνύματος και ως εκ τούτου η λήψη απόφασης καθυστερεί.

2. Θέσεις Κατάστασης στον Οργανισμό: σε κάθε οργανισμό, τα μέλη υποδιαιρούνται σε διαφορετικές κατηγορίες με βάση τη λειτουργία τους στον οργανισμό. Οι ανώτεροι τοποθετούνται στα ανώτερα κλιμάκια του οργανογράμματος και οι υφιστάμενοι είναι αυτοί που καταλαμβάνουν τα κατώτερα επίπεδα. Κατά συνέπεια, η μεταξύ τους επικοινωνία θα είναι τυπική. Η επίσημη επικοινωνία μπορεί συχνά να γίνει εμπόδιο στην αποτελεσματική επικοινωνία στους οργανισμούς.

3. Οργανωτικές διευκολύνσεις: για την ενίσχυση της αποτελεσματικής επικοινωνίας, πολλοί οργανισμοί παρέχουν εγκαταστάσεις όπως τηλέφωνο, χαρτικά, λογισμικό μεταφραστή κ.λπ. Εάν αυτές οι εγκαταστάσεις διατίθενται με επαρκή τρόπο, τότε η επικοινωνία μπορεί να γίνει έγκαιρη, ακριβής και σύμφωνα με τις ανάγκες. Διαφορετικά, η επικοινωνία μπορεί να αντιμετωπίσει πολλά εμπόδια και να καταστεί αναποτελεσματική.

4. Σύνθετη Δομή: πολλοί οργανισμοί εξακολουθούν να έχουν πολλά επίπεδα διαχείρισης που θα έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην αποτελεσματικότητα των διαφόρων ανταλλαγών μηνυμάτων. Ο μεγάλος αριθμός διαχείρισης σίγουρα θα καθυστερήσει τη μετάδοση πολλών μηνυμάτων και το περιεχόμενο των μηνυμάτων μπορεί ακόμη και να αλλάξει πριν φτάσουν στον επιδιωκόμενο δέκτη.

6 ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΘΟΥΝ ΤΑ ΦΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ

Οι ακόλουθες 7 συμβουλές ή τρόποι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να ξεπεραστούν τα εμπόδια STATUS σε οργανισμούς:

1. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΑΠΛΗ ΓΛΩΣΣΑ: Θα πρέπει να χρησιμοποιούνται απλές και σαφείς λέξεις κατά την επικοινωνία. Η χρήση διφορούμενων λέξεων και ορολογίας θα πρέπει να αποφεύγεται. Βοηθά επίσης να ξεπεραστούν τα εμπόδια κατάστασης στην επικοινωνία.

2. ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ: Οι επιχειρηματικές οργανώσεις θα πρέπει να διασφαλίζουν ότι προσλαμβάνουν τα σωστά άτομα στη δουλειά. Είναι ευθύνη του ερευνητή να διασφαλίσει ότι ο ερωτώμενος έχει γνώση του γραπτού και του προφορικού λόγου. Πρέπει να παρέχεται η κατάλληλη εκπαίδευση στους εργαζόμενους.

3. ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ: Να ακούτε πάντα με προσοχή και προσοχή. Ενεργητική ακρόαση σημαίνει ακρόαση με σωστή κατανόηση του μηνύματος που ακούγεται. Ο ομιλητής πρέπει να βεβαιωθεί με την ερώτηση ότι το μήνυμά του/της γίνεται κατανοητό ή όχι από τον παραλήπτη με τους ίδιους όρους που προορίζονται από τον ομιλητή.

4. ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΦΟΡΤΩΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ: Οι διευθυντές πρέπει να γνωρίζουν πώς να ιεραρχούν την εργασία τους. Ποτέ μην υπερφορτώνετε τον εαυτό σας με τη δουλειά. Οι διευθυντές θα πρέπει να περνούν ποιοτικό χρόνο με τους υφισταμένους τους και θα πρέπει επίσης να ακούν τα προβλήματά τους και να ανατροφοδοτούν ενεργά.

5. ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΙ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΩΝ ΕΠΙΠΕΔΩΝ ΘΟΡΥΒΟΥ: Το κύριο εμπόδιο επικοινωνίας είναι ο θόρυβος, ο οποίος πρέπει να ξεπεραστεί κατά προτεραιότητα. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να εντοπιστεί η πηγή του θορύβου και στη συνέχεια να εξαλειφθεί αυτή η πηγή.

6. ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ: Κατά την επικοινωνία, θα πρέπει κανείς να χρησιμοποιεί αποτελεσματικά τη γλώσσα του σώματος και δεν πρέπει να δείχνει τα συναισθήματά σας ενώ η επικοινωνία μπορεί να παρερμηνεύσει το μήνυμα που παραδίδεται από τον δέκτη.