Τρόποι για τη διατήρηση της ασφάλειας της ακοής στις δομικές εργασίες

0

Η ηχορύπανση είναι μια από τις πιο συχνές ρύπανση στις μέρες μας. Η έκθεση σε δυνατό θόρυβο είναι επικίνδυνη για την υγεία. Η παρατεταμένη έκθεση σε πηγές που εκπέμπουν θόρυβο μπορεί ακόμη και να οδηγήσει σε μόνιμη στέρηση ακουστικών λειτουργιών. Ο δυνατός θόρυβος διαταράσσει επίσης την ψυχική ευεξία ενός ατόμου, εξασθενώντας έτσι την κανονική λειτουργία του εγκεφάλου του.

Οι βιομηχανίες είναι μια από τις κύριες πηγές παραγωγής θορύβου. Τα μεγάλα μηχανήματα που χρησιμοποιούνται σε εργοτάξια, ορυχεία και άλλα τέτοια εκπέμπουν ήχους πάνω από τα πρότυπα ασφαλείας. Η χρόνια έκθεση σε δυνατό θόρυβο στο χώρο εργασίας βλάπτει πάρα πολύ την υγεία των εργαζομένων. Αυτό τους κάνει να μην μπορούν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για την εξασφάλιση της ασφάλειας τους. Ακολουθούν ορισμένα από τα μέτρα που πρέπει να λάβετε για να αποτρέψετε την απώλεια ακοής μεταξύ των εργαζομένων σε οικοδομή:

Παρακολουθήστε την καθημερινή τους έκθεση στον θόρυβο

Η παραγωγή θορύβου στο εργοστάσιο ή το εργοτάξιό σας θα πρέπει να παρακολουθείται από καιρό σε καιρό. Κατά μέσο όρο, κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να εκτίθεται σε θόρυβο μεγαλύτερο από 85 ντεσιμπέλ για περισσότερες από 8 ώρες. Από την άλλη πλευρά, ο χώρος εργασίας σας δεν πρέπει να παράγει θόρυβο μεγαλύτερο από 130 ντεσιμπέλ. Για να το παρακολουθήσετε, μπορείτε να εγκαταστήσετε μια οθόνη ελέγχου θορύβου.

Εκτελέστε ακοομετρική αξιολόγηση

Οι θέσεις εργασίας των καλύτερων επαγγελματιών συνιστούν πάντα ότι η επίδραση του δυνατού θορύβου στην ακουστική λειτουργία των εργαζομένων θα πρέπει να αξιολογείται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με έναν γιατρό για τέτοια και εξέταση. Αυτό θα σας βοηθήσει να καταλάβετε εάν ο θόρυβος στο χώρο εργασίας επηρεάζει την υγεία τους και θα σας βοηθήσει επίσης να κάνετε τις απαραίτητες τροποποιήσεις.

Διεξαγωγή συνεδριών πρόληψης της κώφωσης

Μπορείτε να συμβουλευτείτε έναν ειδικό για τη διεξαγωγή ενός προγράμματος πρόληψης της κώφωσης. Μπορείτε να εξετάσετε κάθε πτυχή της παραγωγής θορύβου και να αναγνωρίσετε τα συγκεκριμένα μέρη που πρέπει να αντιμετωπίσετε.

Εφαρμόστε προηγμένες τεχνικές μηχανικής

Αυτό είναι πολύ αποτελεσματικό στον έλεγχο του υπερβολικού θορύβου. Αυτό περιλαμβάνει μια διεξοδική έρευνα όλου του εξοπλισμού σας στην εργασία από έναν μηχανικό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη βοήθειά του για να επανασχεδιάσετε μηχανήματα που παράγουν υπερβολικό θόρυβο ακολουθώντας νεότερες και προηγμένες τεχνικές για να μειώσετε τον θόρυβο. Εάν αυτή η ιδέα δεν είναι τόσο εύστοχη, σκεφτείτε να εγκαταστήσετε νεότερες συσκευές για καλύτερα αποτελέσματα.

Παρέχετε στους εργαζόμενους την κατάλληλη προστασία από τον θόρυβο

Θα πρέπει να καταστήσετε υποχρεωτικό για τους εργαζόμενους σε ζώνη υψηλού κινδύνου (μεγαλύτερη από 85 ντεσιμπέλ) να χρησιμοποιούν ωτοασπίδες κατά την εργασία. Αυτό θα μειώσει τον θόρυβο που εισέρχεται στα αυτιά τους. Μπορείτε επίσης να ενθαρρύνετε τη χρήση συσκευών ακύρωσης θορύβου περιβάλλοντος για τη βελτίωση της επικοινωνίας μεταξύ τους.

Κλείστε συσκευές που παράγουν θόρυβο σε ηχομονωμένους χώρους

Εάν δεν έχετε προβλέψεις για κανένα από τα παραπάνω μέσα, εξετάστε το ενδεχόμενο να κλείσετε τις κύριες συσκευές που παράγουν θόρυβο σε ηχομονωτικά δωμάτια. Αυτό τουλάχιστον δεν θα αφήσει τον ήχο να διαρρεύσει και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της έκτασης της ρύπανσης.

Παρακινήστε και πείστε τους εργαζόμενους

Μπορείτε να πραγματοποιήσετε εκπαίδευση για όλους τους υπαλλήλους σας σχετικά με τους κινδύνους από την έκθεση σε πιο δυνατό θόρυβο. Μπορείτε να τους διδάξετε τη σωστή χρήση των ωτοασπίδων και επίσης τη σημασία της χρήσης προηγμένων και λιγότερο τεχνολογιών παραγωγής ήχου όσον αφορά την υγεία και την ασφάλεια.

Ο δυνατός θόρυβος στο χώρο εργασίας προκαλεί τόσο σωματικό όσο και ψυχολογικό στρες στους εργαζόμενους. Αυτό μειώνει την παραγωγικότητά τους, καθιστώντας έτσι τις θέσεις εργασίας των εμπόρων ακόμη πιο δύσκολες. Φροντίστε λοιπόν να παρέχετε στους εργαζόμενους μια ατμόσφαιρα χωρίς θόρυβο που σίγουρα θα τους κάνει να συγκεντρωθούν και να επικοινωνούν πιο αποτελεσματικά.