Τεστ τοποθέτησης εργασίας – Αποτελεσματικές συμβουλές για επιτυχία

0

Μερικοί άνθρωποι διαπιστώνουν ότι είναι εξαιρετικά καλοί στις δοκιμές τοποθέτησης για θέσεις εργασίας, ενώ άλλοι θεωρούν ότι δεν φαίνεται να τα καταφέρνουν, ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά προσπαθούν, άρα πώς ολοκληρώνετε με επιτυχία ένα τεστ τοποθέτησης εργασίας;

 

Το να διατηρείς την ψυχραιμία και την ισότητα είναι μια πολύ καλή αρχή. Υπάρχουν σχεδόν δύο στρατόπεδα ανθρώπων. Το πρώτο στρατόπεδο μισεί πραγματικά τα τεστ τοποθέτησης σε θέση εργασίας, πιστεύοντας ότι είναι χάσιμο χρόνου και ότι πραγματικά δεν είναι πολύ καλοί σε αυτά. Η δεύτερη ομάδα ανθρώπων είναι σχεδόν αλαζονική. Χαμογελούν στο γεγονός ότι το τεστ υποτίθεται ότι διαρκεί 30 λεπτά και το ολοκληρώνουν σε 10. Τότε δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί δεν έχουν πάρει τη δουλειά.

 

Κανένα από τα δύο στρατόπεδα δεν είναι καλό για να βρίσκεστε. Εάν είστε στο πρώτο, τότε μπορεί να διαπιστώσετε ότι ο φόβος απλώς σας παραλύει, οπότε πραγματικά δεν λάμπετε προς όφελός σας. Εάν βρίσκεστε στο δεύτερο στρατόπεδο, τότε το να είστε ελαφρώς αλαζονικοί ή «αυθόρμητοι» μπορεί να μετρήσει εναντίον σας και εάν δεν αφιερώσετε τον πλήρη χρόνο για να περάσετε το τεστ, τότε μπορεί απλά να αποτύχετε.

 

Η μέση οδός είναι ο καλύτερος τρόπος όταν πρόκειται για τεστ τοποθέτησης εργασίας. Εάν το τεστ υποτίθεται ότι διαρκεί 30 λεπτά, ολοκληρώστε το σε περίπου 20-25 λεπτά, αν είναι γραπτό τεστ. Στη συνέχεια, αφιερώστε τα τελευταία 5-10 λεπτά ελέγχοντας τις απαντήσεις σας και τι έχετε γράψει.

 

Εάν το τεστ βασίζεται σε ψυχομετρική αξιολόγηση, τότε μην προσπαθήσετε να «νικήσετε» το σύστημα. Εάν είστε έμπειρος ψυχολόγος ή επαγγελματίας ανθρώπινου δυναμικού, που έχει σε βάθος γνώση του τι ακριβώς αναζητούν οι εργοδότες, τότε μπορεί να καταφέρετε να νικήσετε το σύστημα, αλλά είναι απίθανο, γι’ αυτό απαντήστε ειλικρινά.

 

Οι δοκιμές μπορεί να είναι μια πρακτική εφαρμογή εργασιών που αναμένεται να αναλάβετε εάν διοριστείτε. Και πάλι, αφιερώστε χρόνο για να βεβαιωθείτε ότι κάνετε τις εργασίες σωστά και χωρίς πάρα πολλά λάθη. Αν και αυτό μπορεί να διαρκέσει λίγο περισσότερο από το να το κάνετε γρήγορα, θα δείξει ότι είστε μεθοδικοί στην προσέγγισή σας και ότι αφιερώνετε χρόνο για να διασφαλίσετε ότι δεν θα χάσετε χρόνο στο μέλλον διορθώνοντας λάθη.