Στυλ επικοινωνίας στην εργασία – Πώς να επικοινωνήσετε με τη συνεργασία Garner και να κάνετε περισσότερα

0

Η μεγαλύτερη παραγωγικότητα με λιγότερες παρεξηγήσεις είναι μια παγκόσμια πρόκληση στο χώρο εργασίας. Η εκμάθηση της επικοινωνίας με όλα τα στυλ επικοινωνίας είναι το κλειδί για την ενίσχυση της συνεργασίας, του σεβασμού και της κατανόησης. Φανταστείτε πόσα περισσότερα θα μπορούσατε να πετύχετε αν όλοι τα πήγαιναν καλά!

Μην με παρεξηγείτε, δεν προτείνω συμφωνία σε κάθε βήμα. Η υγιής σύγκρουση παράγει ιδέες και λύσεις που είναι απίθανο να δημιουργηθούν χωρίς αποκλίνουσες σκέψεις. Αυτό στο οποίο αναφέρομαι είναι η τεράστια σπατάλη χρόνου και ενέργειας που δαπανάται για τη διόρθωση κακών επικοινωνιών που συμβαίνουν σε καθημερινή βάση. Παρερμηνείες που θα μπορούσαν να αποφευχθούν με καλύτερες επικοινωνιακές δεξιότητες.

Δείτε πώς μπορείτε να επικοινωνήσετε για να προωθήσετε τη συνεργασία και να κάνετε περισσότερα:

Αναπτύξτε μια έντονη κατανόηση των τεσσάρων βασικών μορφών επικοινωνίας.

Τους αποκαλώ Κυβερνήτη, Μεθοδικούς, Συμφωνητικούς και Επεκτατικούς. Μπορεί να τους γνωρίζετε με άλλους τίτλους.

Σεβαστείτε το θέμα ή την αρχή οδήγησης για κάθε στυλ.

Οι κυβερνήτες θέλουν να κάνουν τα πράγματα με τον δικό τους τρόπο και με επιτάχυνση. Οι μεθοδικές επικεντρώνονται στην ακρίβεια με κάθε κόστος.

Οι σύμφωνοι προτιμούν τη συναίνεση πριν αναλάβουν δράση. Και, τα Expansives ευνοούν τη διασκέδαση ενώ ολοκληρώνονται τα πράγματα.

Αλλάξτε το στυλ επικοινωνίας σας για να συναντήσετε το δικό τους, αν θέλετε να σας ακουστούν.

Μια στιγμιαία αλλαγή του ρυθμού, της οπτικής επαφής και του επιπέδου ενθουσιασμού συμβάλλει σημαντικά στη δημιουργία μιας σύνδεσης. Για τους Κυβερνήτες, τετραγωνίστε το σώμα σας, κινηθείτε με αποφασιστικό βήμα και μιλήστε γρήγορα. Με το Methodicals, ρυθμίστε λίγο προς τα κάτω, ελέγξτε τα συναισθήματα και τη γλώσσα του σώματος. Συμφωνίες όπως η οπτική επαφή και μια εύκολη, φιλική προσέγγιση. Οι επεκτατικοί θα σας ακούσουν εάν είστε θετικοί, αυθόρμητοι και γεμάτοι ενέργεια.

Για να ζητήσετε δράση, να παρέχετε ή να συλλέξετε πληροφορίες και να αποφύγετε παρεξηγήσεις, επικοινωνήστε σύμφωνα με την προτιμώμενη προσέγγιση εργασίας για κάθε στυλ.

Οι κυβερνήτες θέλουν το συμπέρασμα, γι’ αυτό αποφύγετε τη διατύπωση και τις εξηγήσεις. Αν δεν είναι υπεύθυνοι, δώστε τους κάτι να είναι υπεύθυνοι. Οι μεθοδικοί θέλουν ολόκληρη την εξήγηση της διαδικασίας. Μην αφιερώνετε καμία λεπτομέρεια και να είστε λογικοί στην αιτιολόγησή σας. Δεν είναι ώρα να πυροβολήσετε από το ισχίο ή να πείτε τυχαία τις σκέψεις σας. Ο γραπτός λόγος πηγαίνει πολύ προς την επίτευξη αποτελεσμάτων με αυτόν τον τύπο σκέψης. Οι Agreeables θα εργαστούν σκληρά, θα συγκεντρώσουν μια συνεργαζόμενη ομάδα και θα παράγουν ποιοτικά αποτελέσματα, εάν παραμείνετε ευέλικτοι και δημιουργήσετε πρώτα μια σχέση. Το προσωπικό ενδιαφέρον για τα συναισθήματά τους δημιουργεί εμπιστοσύνη και συνεργασία. Προσεγγίστε τους Expansives με διασκεδαστική διάθεση, αποφύγετε λεπτομερείς εξηγήσεις και θα έχετε τα αποτελέσματα και τη συνεργασία που αναζητάτε.

Τέλος, βοηθήστε κάθε τύπο στυλ να ξεπεράσει τους περιορισμούς του.

Ο ριψοκίνδυνος Κυβερνήτης μπορεί να χάσει κρίσιμες λεπτομέρειες λόγω ανυπομονησίας. Η άσκηση της δέουσας επιμέλειας και η επισήμανση βασικών στοιχείων θα βοηθήσουν τους Διοικητές να λάβουν λανθασμένες αποφάσεις και να προχωρήσουν προς τον λάθος στόχο. Βοηθήστε τους Methodicals παρέχοντας και λαμβάνοντας συμφωνία σε σημεία ελέγχου και προθεσμίες. Οι Agreeables λειτουργούν καλύτερα όταν η ομάδα τους συμφωνεί. Μιλήστε πρώτα με τους συναδέλφους, αν είναι δυνατόν. Εναλλακτικά, ενημερώστε τους ότι είναι εντάξει να προχωρήσουν ακόμα κι αν δεν συμφωνούν όλοι. Βοηθήστε τους επεκτατικούς να ελέγξουν το περιβάλλον τους ώστε να μην τους αποσπά την προσοχή. Υποστηρίξτε τις ιδέες τους, κρατώντας τους συγκεντρωμένους στις ανταμοιβές της επίτευξης στόχων.

Η ακρόαση και η επικοινωνία ανά τύπο στυλ εξοικονομεί χρόνο, αποτρέπει τις παρεξηγήσεις και καλλιεργεί έναν συνεργάσιμο χώρο εργασίας.