Στρατηγική για το κυνήγι εργασίας

0

Ποτέ δεν ήταν πιο εύκολο να ψάξεις για δουλειά, παρόλο που η αγορά εργασίας είναι στην πραγματικότητα πιο σκληρή από ό,τι ήταν εδώ και χρόνια. Η πρόσβαση στο διαδίκτυο δίνει στο άτομο την ευκαιρία να συνδεθεί με εργοδότες σε όλο τον κόσμο μέσα σε λίγα λεπτά. Επομένως, ακόμα κι αν η αγορά εργασίας στην πόλη σας έχει επιβραδυνθεί σημαντικά, θα έχετε πολλές άλλες επιλογές όταν αναζητάτε εργασία. Είτε μόλις αποφοιτάτε από το πανεπιστήμιο είτε ψάχνετε να ξεκινήσετε μια νέα καριέρα αφού είστε στο εργατικό δυναμικό για κάποιο χρονικό διάστημα, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να βρείτε μια εξαιρετική δουλειά εάν έχετε μια σωστή στρατηγική.

Το πρώτο μέρος για να αναζητήσετε δουλειά είναι σε μια έκθεση καριέρας, καθώς αυτό δεν είναι μόνο ένα μέρος για να βρείτε εργασία, αλλά θα σας δώσει επίσης μια ιδέα για το πού θα θέλατε να εργαστείτε. Οι θέσεις εργασίας είναι πολλές σε αυτές τις εκθέσεις και θα μπορείτε να μιλήσετε με αμέτρητους δυνητικούς εργοδότες μέσα σε μια μέρα. Αυτό σας δίνει επίσης την ευκαιρία να δώσετε το βιογραφικό σας σε έναν υπεύθυνο προσλήψεων, ο οποίος θα μπορεί να το διαβιβάσει σε όσο το δυνατόν περισσότερες εταιρείες. Ποτέ δεν ξέρεις ποιον θα συναντήσεις κατά τη διάρκεια μιας έκθεσης εργασίας, επειδή οι διευθυντές συχνά περιφέρονται συναντώντας ανθρώπους.

Αυτές οι εκθέσεις γίνονται συνήθως σε πανεπιστήμια και είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ασχοληθείτε με την αγορά εργασίας και να συναντήσετε κάποιες επαφές. Ακόμα κι αν δεν καταλήξετε να εργαστείτε αμέσως ως αποτέλεσμα της συμμετοχής σας, μπορείτε σίγουρα να κάνετε κάποιες επαφές που θα μπορούσαν να είναι καλές για την καριέρα σας στο μέλλον.

Δεν είναι μυστικό ότι η υποβολή αίτησης για θέσεις εργασίας μέσω Διαδικτύου είναι το μέλλον, επομένως φροντίστε να το κάνετε όταν ψάχνετε για δουλειά. Σχεδόν όλοι οι μεγάλοι εργοδότες χρησιμοποιούν πλέον το διαδίκτυο για να προσλάβουν πιθανούς υπαλλήλους, γι’ αυτό ρίξτε μια ματιά στον ιστότοπο μιας εταιρείας και συμπληρώστε μια αίτηση. Υπάρχουν επίσης πολλές τοποθεσίες εργασίας γύρω που ειδικεύονται στην εύρεση καριέρας για άτομα σαν εσάς, οπότε φροντίστε να ρίξετε μια ματιά και σε αυτές τις τοποθεσίες. Σίγουρα δεν υπάρχει τέλος στις ευκαιρίες που είναι διαθέσιμες μέσω αυτών των εξαιρετικών ιστοσελίδων, επομένως θα πρέπει να μπορείτε να βρείτε μια καριέρα που σας ταιριάζει αν ψάξετε αρκετά σκληρά. Μπορείτε επίσης να δημοσιεύσετε το βιογραφικό σας σε αυτούς τους ιστότοπους, οι οποίοι θα επιτρέψουν στους πιθανούς εργοδότες να επικοινωνήσουν μαζί σας εάν αισθάνονται ότι είστε ταιριαστός.

Ένα πράγμα που οι περισσότεροι κυνηγοί εργασίας στο παρελθόν γνώριζαν, αλλά με κάποιο τρόπο έχει χαθεί, είναι αυτή η σημασία της δικτύωσης. Όσο περισσότερους ανθρώπους συναντάτε σε καθημερινή βάση, τόσο περισσότερες πιθανότητες θα έχετε να βρείτε εξαιρετικές δουλειές. Ενημερώστε τους φίλους και την οικογένειά σας ότι ψάχνετε για δουλειά γιατί ποτέ δεν ξέρετε ποιος θα έχει ακούσει για ένα άνοιγμα. Υπάρχουν πάντα εταιρείες που αναζητούν ειδικευμένους εργαζομένους, αλλά ποτέ δεν θα καταλήξετε σε μία από αυτές τις σταδιοδρομίες εάν εκείνοι που κάνουν την πρόσληψη δεν γνωρίζουν ότι ψάχνετε για δουλειά.

Εάν ζείτε σε μια πόλη με δίκαιο μέγεθος, είναι πιθανό να υπάρχει γραφείο ανθρώπινου δυναμικού. Οι άνθρωποι που εργάζονται σε αυτά τα γραφεία ειδικεύονται στην εύρεση κατάλληλων θέσεων εργασίας, επομένως αυτό είναι σίγουρα ένας πόρος που πρέπει να επωφεληθείτε. Αυτά τα γραφεία θα έχουν συνδέσεις με δημοτικές κυβερνήσεις και τοπικές εταιρείες και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις συνδέσεις για να προωθήσετε τις φιλοδοξίες σας. Είναι πιθανό να γνωρίζουν κάποια εταιρεία που αναζητά κάποιον σαν εσάς, γι’ αυτό μη διστάσετε να πάτε σε μία από αυτές τις τοποθεσίες.

Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε όλους τους πόρους που έχετε, καθώς ποτέ δεν ξέρετε πού μπορούν να βρεθούν εξαιρετικές θέσεις εργασίας. Η επιμονή είναι ένα άλλο σημαντικό κλειδί σε αυτή την περίπτωση, όσοι τα παρατάνε αμέσως δεν καταλήγουν ποτέ στην καλύτερη καριέρα. Ενώ μπορεί να είστε επιρρεπείς στο να χρησιμοποιείτε μόνο το Διαδίκτυο για να βρείτε αυτές τις θέσεις εργασίας, να θυμάστε ότι είναι σίγουρα δυνατό να τις βρείτε στην εφημερίδα και σε άλλους παραδοσιακούς τρόπους επίσης. Πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να περιφέρονται απλώς μοιράζοντας βιογραφικά όταν αναζητούν εργασία, επειδή, τουλάχιστον, ενημερώνει μια εταιρεία ότι είναι διαθέσιμη για εργασία. Η αλήθεια είναι ότι θέσεις εργασίας μπορούν να βρεθούν σχεδόν παντού, επομένως μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε απολύτως κάθε πόρο που έχετε στη διάθεσή σας.