Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, μην πανικοβάλλεστε!

0

Στις περισσότερες διαδικασίες έκτακτης ανάγκης αναφέρει: “Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, μην πανικοβληθείτε!” Λοιπόν, τι κάνουν οι άνθρωποι; Πανικοβάλλονται. Είναι μια αυτόματη, ενστικτώδης απάντηση. Απειλητικά πράγματα συμβαίνουν εν μέσω κρίσης, οπότε ποια απάντηση έχουν οι άνθρωποι τον έλεγχο; Πανικός. Ωστόσο, είναι μια αρκετά αποθαρρυντική απάντηση, έτσι δεν είναι; Οι χρονικές κρίσεις αναγκάζουν σχεδόν όλους σε πανικό. το ίδιο και οι κρίσεις σχέσεων — αντί για πανικό με την πάροδο του χρόνου, υπάρχει μια νευρικότητα που προκύπτει. Οι κρίσεις διαισθάνονται μια απάντηση πανικού. Ωστόσο, αυτό είναι το πιο απομακρυσμένο πράγμα που θα βοηθήσει την κατάσταση, γιατί ποτέ δεν αξίζει τον πανικό.

Πανικός δεν εν μέσω κρίσης… Δεν μας πιάνει πανικός. Η κρίση είναι στα κεφάλια και στις καρδιές μας, αλλά ο κόσμος είναι ακόμα όπως είναι… ήρεμος, ευγενικός, ακόμα… μας παρατηρεί, μας φροντίζει και μας προσέχει. Εξαρτάται από εμάς ποια πραγματικότητα θα επιλέξουμε, και χρειάζεται ένα ορισμένο κουράγιο πίστης για να πάμε ενάντια σε αυτό που μπορεί να βλέπετε. Είναι μια επιλογή να δούμε τι δεν γίνεται εύκολα γνωστό. η ήσυχη οδός του σταθερού κόσμου του Θεού και η αιώνια δύναμη και η θεϊκή φύση του.[1] Πρέπει να προσηλώσουμε τα μάτια μας όχι σε αυτό που φαίνεται, αλλά σε αυτό που δεν φαίνεται (αλλά αυτό που είναι εκεί παρόλα αυτά).[2]

Σε περίπτωση ανάγκης:

– Μάθετε τα γεγονότα και ενεργήστε με ψυχραιμία σε αυτά.

– Μην τρέχετε και φαίνεστε πανικόβλητοι — επιβραδύνετε και είστε υπεύθυνοι.

– Προσπαθήστε να επικοινωνείτε με τους άλλους ξεκάθαρα και αποτελεσματικά.

– Χρησιμοποιήστε διαδικασίες και λίστες ελέγχου για να μειώσετε τον ψυχικό θόρυβο. και,

– Αγνοήστε το αρχείο των νεύρων σας. μην πέσετε στον πειρασμό να πανικοβληθείτε — ποτέ δεν βοηθάει.

Σε κρίση, χαμογέλα. Μείνετε ακίνητοι και ξέρετε ότι η ασφάλεια είναι εδώ. δεν φεύγει ποτέ. Γιατί ο Θεός έχει πει: «Δεν θα σε απογοητεύσω, δεν θα σε παρατήσω ούτε θα σε αφήσω χωρίς υποστήριξη. [I will] δεν, [I will] δεν, [I will] σε κανέναν βαθμό να μην σε αφήσει αβοήθητο ούτε να σε εγκαταλείψει ούτε να σε αφήσει [you] κάτω (χαλάρωσε, κρατάω σε σένα)! [Assuredly not!]” -Εβραίους 11:5β (Ενισχυμένη έκδοση).

Γνωρίστε την ηρεμία του Θεού τώρα όπως υπάρχει μέσα σας. Είναι μια απόφαση της θέλησης, που υποστηρίζεται από τη δύναμη του Πνεύματος. Μπορεί να είναι δικό σας όποτε το επιλέξετε.

Πνευματικά δικαιώματα © 2008, SJ Wickham. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος παγκοσμίως.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

[1] Βλέπε Ρωμαίους 1:20 (NIV).

[2] Βλέπε 2 Κορινθίους 4:18 (NIV).