Σειρά Safety Management – Τα δέκα κορυφαία λάθη που μπορούμε να κάνουμε κατά τη διαχείριση του OHS

0

Η πρόκληση της διαχείρισης των πολλών πτυχών της Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία (OHS) στους χώρους εργασίας μας κατά καιρούς μπορεί να είναι συντριπτική. Υπάρχουν πολλοί νομικοί, ηθικοί και οικονομικοί λόγοι για να προσέχουμε τις υποχρεώσεις μας για την ΥΑΕ. Με όλες αυτές τις προκλήσεις πρέπει να διασφαλίσουμε ότι δεν σπαταλάμε τον χρόνο, τα χρήματα και τις προσπάθειές μας κάνοντας πράγματα που απλά δεν λειτουργούν. Ακολουθεί μια λίστα Top Ten με κοινά σφάλματα που μπορούμε να κάνουμε στη διαχείριση ζητημάτων OHS που ελπίζουμε ότι όλοι μπορούμε να αποφύγουμε. Δεν πειράζει αν αρχίσετε να βουίζετε το θεματικό τραγούδι σε ένα από αυτά τα δημοφιλή βραδινά talk show ενώ διαβάζετε αυτήν τη λίστα.

(1) Γιορτάστε την έλλειψη τραυματισμού και όχι την ύπαρξη ασφάλειας.

Είναι τεράστιο λάθος να επικεντρωνόμαστε στην έλλειψη τραυματισμού ως μέτρο ότι ήμασταν ασφαλείς. Ο καθένας που έχω γνωρίσει μπορεί να μου πει για μια κατάσταση όταν έχει πάρει ένα τρομερό ρίσκο με την ευημερία του και το έχει ξεφύγει. Φυσικά θα πρέπει να είμαστε χαρούμενοι όταν έχουμε περάσει ένα χρονικό διάστημα χωρίς να πληγωθεί κανείς, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ήμασταν «ασφαλείς». Η ασφάλεια δεν μπορεί να οριστεί ως έλλειψη τραυματισμού. Η ασφάλεια δημιουργείται από αυτό που κάνουμε, όχι από αυτό που αποφεύγουμε.

Πάρα πολλές εταιρείες ανταμείβουν τους «τυχερούς» που δεν τραυματίστηκαν ενώ δεν ήταν ασφαλείς και τους «ψεύτες» που δεν αναφέρουν τραυματισμούς για να αποφύγουν να είναι ο υπάλληλος που σπάει το ρεκόρ ασφάλειας. Χρειαζόμαστε περισσότερη εστίαση στο να κάνουμε τους χώρους εργασίας μας ασφαλείς κάνοντας τις δραστηριότητες ασφαλείας που απαιτούνται για τη δημιουργία ασφάλειας. Οι εορτασμοί για την ασφάλεια πρέπει να μοιραζόμαστε με εκείνους τους ανθρώπους που βοήθησαν να κάνουμε τους χώρους εργασίας μας ασφαλείς και όχι με αυτούς που απλώς στάθηκαν τυχεροί!

(2) Να κάνουμε ασφάλεια στους υπαλλήλους μας και όχι μαζί τους.

Οι κανόνες που επιβάλλονται από άλλους δεν λαμβάνουν συχνά την αγορά που απαιτείται για να αλλάξει πραγματικά η συμπεριφορά. Η συμμετοχή των εργαζομένων στη διαδικασία καθορισμού των ασφαλών συμπεριφορών και κανόνων που ισχύουν στους χώρους εργασίας τους καθιστά πολύ πιο πιθανό να τηρηθούν αυτοί οι κανόνες συμπεριφοράς. Η πρόκληση ομάδων εργαζομένων να θέσουν και να αναθεωρήσουν τα πρότυπα απόδοσης τους εμπλέκει στα βασικά στοιχεία της ασφάλειας.

(3) Κάντε την ασφάλεια για την κυβέρνηση.

Οι εταιρείες στα πρώτα στάδια της ανάπτυξης της κουλτούρας τους για την ασφάλεια συχνά κάνουν το λάθος να είναι «απρόθυμοι συμμορφούμενοι». Κάνουν ασφάλεια γιατί η κυβέρνηση τους αναγκάζει να το κάνουν. Η αξία της διαχείρισης της ασφάλειας είναι πραγματικά ευεργετική για την παραγωγικότητα και την απόδοση μιας εταιρείας. Όσο πιο γρήγορα μια εταιρεία αρχίσει να κάνει ασφάλεια για την προστιθέμενη αξία στην απόδοσή της τόσο πιο γρήγορα θα αρχίσει να αποδίδει! Η ασφάλεια είναι να πηγαίνουμε όλοι στο σπίτι κάθε βράδυ. Φυσικά, ο τρόπος με τον οποίο το κάνουμε αυτό θα πρέπει να είναι σύμφωνος με τους ισχύοντες νόμους σχετικά με το OHS. Μην κάνετε την ασφάλεια για την κυβέρνηση, κάντε τη δουλειά σας ασφαλή και νομιμοποιήστε την… η εταιρεία σας θα ευδοκιμήσει οικονομικά εξαιτίας αυτού.

(4) Αγνοήστε τη σημασία των κατάλληλων εργαλείων, εξοπλισμού, υλικών και χώρου εργασίας.

Ο ιστορικός μύθος ότι η μη ασφαλής συμπεριφορά προκαλεί το 88% των περιστατικών που βιώνουμε απλά ΔΕΝ ισχύει. Οι μη ασφαλείς συμπεριφορές εμπλέκονται σε ΟΛΑ τα περιστατικά που βιώνουμε. Το άλλο μέρος της φόρμουλας που συχνά αγνοείται πιστεύοντας σε αυτόν τον μύθο είναι ότι υπάρχουν πάντα επισφαλείς συνθήκες. Πρέπει να επικεντρώσουμε τις προσπάθειές μας τόσο σε ασφαλείς συμπεριφορές όσο και σε ασφαλείς συνθήκες (εργαλεία, εξοπλισμός, υλικά και περιβάλλον εργασίας). Εάν παρέχουμε μόνο σπασμένα εργαλεία σε ανθρώπους, δεν θα πρέπει να εκπλαγούμε όταν πληγωθούν. Εάν δεν παρέχουμε ένα εύκολα προσβάσιμο ανυψωτικό μηχάνημα για χρήση από τους εργαζόμενους, δεν θα πρέπει να εκπλαγούμε όταν τραυματιστούν από υπερβολική ανύψωση. Τα καλά εργαλεία και ο εξοπλισμός αυξάνουν τις πιθανότητες οι εργαζόμενοι να κάνουν τη δουλειά τους μην αναλαμβάνοντας περιττούς κινδύνους.

(5) Αγνοήστε την κουλτούρα της μη ασφαλούς συμπεριφοράς.

Το να μην κάνετε την ασφαλή συμπεριφορά προσωπική και να μην λογοδοτείτε ο ένας τον άλλον για την ασφάλεια στην εργασία είναι τεράστιο λάθος. Το να επιτρέπουμε στους συναδέλφους μας να συνεχίσουν τις μη ασφαλείς συμπεριφορές είναι συχνά καταστροφικό. Είμαστε οι αδελφοί και οι αδελφές μας φύλακες. Όχι σε αντίθεση με όταν παίζουμε ομαδικά αθλητικά παιχνίδια, πρέπει να εκμεταλλευόμαστε την ευκαιρία για να προπονούμε τους συναδέλφους μας που δεν έχουν τις ασφαλείς συμπεριφορές που πρέπει να κάνουν, ώστε να πάνε σπίτι με ασφάλεια κάθε βράδυ.

(6) Υπολογίστε λάθος τη δύναμη των ομάδων που ενδιαφέρονται ενεργά η μία για την άλλη.

Το να προσκαλούμε συναδέλφους να μας δίνουν σχόλια και να μας καθοδηγούν όταν μας βλέπουν να κάνουμε κάτι μη ασφαλές είναι ένας θαυμάσιος τρόπος για να αυξήσουμε την ομαδική προσέγγιση στην ασφάλεια. Εάν δεν προσκληθούν, οι συνάδελφοί μας μπορεί να αισθάνονται απρόθυμοι να φέρουν την προσοχή μας στα λάθη μας, φοβούμενοι μια κακή αντίδραση. Είμαστε μαζί σε αυτό, οπότε γιατί να μην ανοίξουμε τη συζήτηση και να καλέσουμε ο ένας τον άλλον να μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της ασφαλούς συμπεριφοράς.

(7) Παράδοση Προγραμμάτων Ασφάλειας σε παθητικούς υπαλλήλους.

Δεν είμαι σίγουρος τι συνέβη ιστορικά για να μας κάνει να πιστέψουμε ότι θα μπορούσαμε να προσφέρουμε ασφάλεια στους εργαζόμενους όπως μια πίτσα. Όσο πιο γρήγορα ζητήσουμε από όλους τους υπεύθυνους για την ασφαλή παραγωγή και όχι μόνο για την παραγωγή με προστιθέμενη ασφάλεια, τόσο καλύτερα θα είμαστε όλοι. Η πρόκληση των εργαζομένων να βρουν τρόπους για να κάνουν την εργασία τους ασφαλή είναι καλά τεκμηριωμένη ως ένας σίγουρος τρόπος για να αυξήσετε την απόδοση ασφαλείας σας.

(8) Μετρήστε τα αποτελέσματα και όχι τις δραστηριότητες που δημιουργούν ασφάλεια.

Οι εταιρείες που καθορίζουν δραστηριότητες ασφάλειας για όλο το προσωπικό τους στους οργανισμούς τους (συμπεριλαμβανομένου του Διευθύνοντος Συμβούλου) είναι πιο ασφαλείς από εκείνες που δεν το κάνουν. Η απαίτηση ότι η μέτρηση της καλής δουλειάς περιλαμβάνει την εκτέλεση εργασιών ασφάλειας όπως: έρευνες, εκτιμήσεις κινδύνων, επιθεωρήσεις και συμμετοχή σε συνεδριάσεις, επιτυγχάνει αυτό που πρέπει να γίνει, στην πραγματικότητα ΓΙΝΕΤΑΙ. Εάν δεν το κάνετε αυτό, διασφαλίζεται ότι οι δραστηριότητες ασφάλειας θα έρχονται σε δεύτερη μοίρα στην παραγωγή κάθε φορά.

(9) Διαχειριστείτε το OHS με διαφορετικό τρόπο από ό,τι διαχειριζόμαστε τα άλλα τμήματα των επιχειρήσεών μας.

Γιατί μια κερδοφόρα επιτυχημένη εταιρεία με σαφές ιστορικό επιτυχίας στη διαχείριση θα εφαρμόσει ένα «πρόγραμμα ασφάλειας» που δεν αναπαράγει ΑΚΡΙΒΩΣ γιατί είναι επιτυχής εξαρχής; Διαχειριστείτε την ασφάλεια ακριβώς όπως διαχειρίζεστε την επιχείρησή σας και θα έχετε παρόμοια αποτελέσματα. Υπάρχουν πάρα πολλές εταιρείες που διαχειρίζονται την ασφάλεια διαφορετικά από την επιχείρησή τους σε κίνδυνο των αποτελεσμάτων ασφάλειάς τους.

Εάν γνωρίζετε πώς οι υπάλληλοί σας και η ομάδα διαχείρισης έχουν κίνητρα για να σας προσφέρουν παραγωγή, γιατί θα αρκεστείτε στο να κάνετε κάτι διαφορετικό για να έχετε αποτελέσματα ασφάλειας;

Πολύ συχνά οι εταιρείες υιοθετούν μια πολύ θετική και προληπτική προσέγγιση για την παροχή κινήτρων σε δραστηριότητες παραγωγικότητας, αλλά κάνουν ακριβώς το αντίθετο όσον αφορά την ασφάλεια, παρέχοντας μόνο αρνητική ενίσχυση για την ασφάλεια. Η ασφάλεια είναι μια προϋπόθεση της απασχόλησης είναι μια ευρέως χρησιμοποιούμενη απειλή. Φυσικά και είναι, και έτσι είναι να είσαι στην ώρα σου και να κάνεις τη δουλειά σου. Πάρα πολλές εταιρείες στον προσανατολισμό τους επικεντρώνονται στο να κάνουν τις αρνητικές συνέπειες τα βασικά μηνύματα κατά τον προσανατολισμό αντί να πουν στους εργαζόμενους ότι χρειαζόμαστε τη βοήθειά τους για να το κάνουμε ασφαλές εδώ και βασιζόμαστε σε εσάς για να μας βοηθήσετε με την ασφαλή παραγωγή. Φυσικά, δεν μπορείτε να αγνοήσετε τις μη ασφαλείς συμπεριφορές όπως θα αγνοούσατε συμπεριφορές που δεν συμμορφώνονταν με τα συστήματα παραγωγικότητάς σας. Σταματήστε να κάνετε την ασφάλεια να νιώθετε αρνητικό. Δεν υπάρχει τίποτα αρνητικό στο να κάνουμε τη δουλειά μας με έμφαση στην ασφαλή παραγωγή.

(10) Διοργανώστε συναντήσεις ασφαλείας που όλοι θέλουν να αποφύγουν.

Έχω μιλήσει με δεκάδες χιλιάδες υπαλλήλους στην καριέρα μου για τη λειτουργικότητα των «συνεδριάσεων ασφαλείας» που παρακολουθούν. Οι περισσότεροι άνθρωποι μου λένε ότι δεν τους αρέσει πολύ αυτό που συμβαίνει σε αυτές τις συναντήσεις. Το φυσικό ερώτημα είναι “Γιατί πηγαίνουμε σε μια συνάντηση και δεν μας αρέσει αυτό που συμβαίνει;” Απλά διορθώστε το! Στην επόμενη συνάντησή σας σηκωθείτε και πείτε στους ανθρώπους ότι θα θέλατε να συζητήσετε πώς να κάνετε αυτές τις συναντήσεις καλύτερες. Ας βάλουμε όλοι ως στόχο να μην καθόμαστε σιωπηλοί σε μια συνάντηση που δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας. Απλώς πείτε ΟΧΙ σε ανεπιτυχείς συναντήσεις ασφαλείας!

Λοιπόν το έχεις. Ελπίζω να έχετε κάποιες ιδέες για να σκεφτείτε για να βελτιώσετε την κουλτούρα ασφαλείας σας. Κατέχετε τη διαδικασία ασφαλείας, λάβετε μέρος στη δημιουργία της, σηκωθείτε και μετρηθείτε. Πρέπει να το κάνουμε αυτό μαζί και να σταματήσουμε να κάνουμε πράγματα που ξέρουμε ότι αποτυγχάνουν. Ας πετύχουμε μαζί… έχει μεγάλη σημασία για εσάς και τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζεστε!

Γιατί νιώθω τώρα ότι θα έπρεπε να πετάω μια κάρτα 3Χ5 μέσα από ένα ψεύτικο παράθυρο ενώ ακούω τον ήχο του σπασμού του γυαλιού όπως θα έκανε ο David Letterman; Σίγουρα δεν είμαι ο μόνος που του λείπει ο Dave! Είμαι εγώ;