Ρυθμίστε τώρα ρυθμό – Πώς να γίνετε το δόλωμα για τους εργοδότες στην αναζήτηση εργασίας σας

0

Εάν αναζητάτε ψάρια, μια καλή ιδέα θα ήταν να πάτε όπου υπάρχουν πολλά ψάρια και δόλωμα. Δεν θα συμφωνούσατε; Λοιπόν, αν ψάχνω για δουλειά, δεν θα είχε νόημα να παρακολουθήσω μια έκθεση εργασίας όπου ο κύριος στόχος τους είναι να προσελκύσουν άτομα που αναζητούν εργασία; Αναζητήστε και βρείτε τις πλησιέστερες εκθέσεις εργασίας στην περιοχή σας. Εάν ζείτε σε αγροτική περιοχή, η μεγαλύτερη διαδρομή θα αξίζει το ταξίδι. Αν ψάχνετε για δουλειά, πηγαίνετε σε εκθέσεις εργασίας.

Η συμμετοχή σε εκθέσεις εργασίας παρέχει ευκαιρίες:

Δίκτυο με ανθρώπους. Είναι σημαντικό να εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία να συναντηθείτε με ανθρώπους πρόσωπο με πρόσωπο. Γνωρίστε το προσωπικό Ανθρώπινου Δυναμικού ή/και μάνατζερ και διευθυντές προσλήψεων. Μπορείτε να αφήσετε μια αξέχαστη πρώτη εντύπωση στους συνεντευξιαζόμενους. Κρατήστε καλές σημειώσεις και λάβετε πληροφορίες για κάθε εταιρεία. Πάρτε τις επαγγελματικές τους κάρτες, ανταλλάξτε email και αριθμούς τηλεφώνου. Αφήστε την επαγγελματική κάρτα ή/και το βιογραφικό σας.

Πάρτε φυλλάδια και φυλλάδια για να αξιολογήσετε κάθε εταιρεία. Ο στόχος σας είναι να βρείτε κάτι που να αισθάνεται καλά και “να ταιριάζει”.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι εκθέσεων εργασίας:

-συγκεκριμένη αγορά/κοινό για έναν μόνο κλάδο

-πολλαπλοί κλάδοι-χωρίς συγκεκριμένο κοινό

Είναι σημαντικό να το έχετε υπόψη σας:

-Οι εταιρείες προσλαμβάνουν

-Οι άνθρωποι προσλαμβάνουν

-Αυτές οι εταιρείες και οι άνθρωποι θα αποζημιώσουν τους υπαλλήλους τους!

Εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία να προωθήσετε τον εαυτό σας προωθώντας το υπόβαθρό σας και τα προηγούμενα επιτεύγματά σας στους διευθυντές προσλήψεων. Η εντύπωση θα μπορούσε να οδηγήσει σε συνέντευξη δεύτερου γύρου ή σε ορισμένες περιπτώσεις, μια προσφορά επεκτείνεται στον υποψήφιο απευθείας επί τόπου.

Οι εκθέσεις εργασίας είναι ένα ανεκτίμητο εργαλείο στη διαδικασία αναζήτησης εργασίας. Αυτές οι εκθέσεις μπορούν να σας εξοικονομήσουν πολύτιμο χρόνο και ενέργεια, επειδή έχετε πολλές εταιρείες σε μια τοποθεσία για να βρείτε ανθρώπους σαν εσάς. Επίσης, αποκτάτε εμπειρία συναντώντας και παίρνοντας συνεντεύξεις με την ομάδα και το προσωπικό προσλήψεων της εταιρείας. Μπορείτε να εντοπίσετε γρήγορα διαφορές και ομοιότητες δίνοντας προσοχή στις τεχνικές συνεντεύξεων κάθε εταιρείας. Λαμβάνοντας υπόψη αυτές τις διαφορές, μπορούμε να προσαρμοστούμε και να κάνουμε οποιεσδήποτε απαραίτητες προσαρμογές προκειμένου να βελτιώσουμε την επόμενη εμπειρία συνέντευξης.

Εμφανιστείτε νωρίς και με το A-game σας. Πάρτε έναν χαρτοφύλακα ή ένα επαγγελματικό χαρτοφυλάκιο για να αποθηκεύσετε τις πληροφορίες σας, μαζί με σημειώσεις που έχετε γράψει για κάθε εταιρεία. Έχετε έτοιμα τα βιογραφικά σας και μια σύντομη συνοδευτική επιστολή έτοιμη και έτοιμη για υποβολή.

Σημείωση: (Οι συνοδευτικές επιστολές θα διαφέρουν ανάλογα με τον τύπο της εταιρείας, το όνομα της θέσης και τον κλάδο).

Αφιερώστε χρόνο και ερευνήστε τους τύπους εκθέσεων εργασίας στην περιοχή σας. Υπάρχουν πολλά να κερδίσετε από την εμπειρία και η απόκτηση γνώσεων και πληροφοριών θα κάνει το ταξίδι να αξίζει τον χρόνο σας.