Πώς οι ταινίες μπορούν να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τον ρομαντισμό στο χώρο εργασίας

0

Η ανάμειξη της δουλειάς με την «ευχαρίστηση» δεν ήταν ποτέ συνταγή για «ευτυχώς πάντα» και το σεξ στο χώρο εργασίας φαίνεται να προκαλεί πόνο πιο συχνά παρά ικανοποίηση. Κάθε χρόνο, κατά μέσο όρο υποβάλλονται 15.000 αξιώσεις για σεξουαλική παρενόχληση στον χώρο εργασίας. Οι τίτλοι ειδήσεων σχετικά με σεξουαλικά σκάνδαλα μεταξύ επιφανών αφεντικών και υφισταμένων της εργασίας προκαλούν την περιφρόνηση και την οργή του κοινού. Περισσότερες οικογένειες και ζευγάρια χωρίστηκαν ως αποτέλεσμα μιας εξωσυζυγικής σχέσης που ξεκίνησε ο ένας από τους συζύγους στον εργασιακό χώρο. και περισσότεροι ψυχοθεραπευτές περιθάλπουν ασθενείς που βιώνουν τα επακόλουθα ενός ρομαντισμού στο χώρο εργασίας που έχει γίνει ξινό. Τέτοιες συνέπειες μπορεί να κυμαίνονται από το αίσθημα θυμού, σύγχυσης, ταπείνωσης και κατάθλιψης έως την απόλυση από τη δουλειά, μερικές φορές χωρίς καν μια συστατική επιστολή.

Περισσότερες εταιρείες σήμερα επιβάλλουν πολιτικές γνωριμιών εργασίας, παρέχουν εκπαίδευση σχετικά με το ρομαντικό επαγγελματικό ειδύλλιο ή επιλέγουν να επιδεικνύουν επιείκεια για τη ρομαντική συμμετοχή μεταξύ των εργαζομένων, εφόσον δεν απειλεί την παραγωγικότητα και την ομαδική προσπάθεια. Κι όμως, τόσοι πολλοί άνθρωποι δεν είναι ξεκάθαροι σχετικά με τους κανόνες του ρομαντισμού στη δουλειά. Ακόμα ένα ταμπού και ένα θέμα για ταμπλόιντ κουτσομπολιά, το σεξ και τον ρομαντισμό στη δουλειά θεωρείται ένα ακανθώδες ζήτημα που οι περισσότεροι από εμάς επιθυμούμε να φύγει.

Είτε είστε εργοδότης είτε εργαζόμενος, δείτε πώς να προετοιμάσετε το προσωπικό σας και τον εαυτό σας για να αντιμετωπίσετε το χτύπημα του Έρως στο γραφείο:

Γνωρίστε τον ορισμό της σεξουαλικής παρενόχλησης. Η σεξουαλική παρενόχληση συμβαίνει όταν ένας εργαζόμενος κάνει συνεχείς, ανεπιθύμητες σεξουαλικές προβολές, αιτήματα για σεξουαλικές χάρες και άλλη λεκτική ή σωματική συμπεριφορά σεξουαλικής φύσης, σε άλλον εργαζόμενο, ενάντια στις επιθυμίες του/της. Αυτή η ανεπιθύμητη συμπεριφορά επηρεάζει την απασχόληση ενός ατόμου, παρεμβαίνει αδικαιολόγητα στην εργασιακή απόδοση αυτού του ατόμου ή δημιουργεί ένα εκφοβιστικό, εχθρικό ή προσβλητικό εργασιακό περιβάλλον.

Η ταινία “Disclosure”, δείχνει πώς η σεξουαλική παρενόχληση είναι η κατάχρηση εξουσίας που παραβιάζει τα ηθικά, ηθικά και συναισθηματικά όρια ενός άλλου ατόμου. Οι ταινίες δείχνουν πώς ένας ειδικός ηλεκτρονικών υπολογιστών μηνύεται για σεξουαλική παρενόχληση από έναν πρώην εραστή που έγινε αφεντικό, σκοπός του οποίου είναι να τον ενοχοποιήσει και να καταστρέψει τόσο την καριέρα όσο και την προσωπική του ζωή.

Εάν δεχθείτε σεξουαλική παρενόχληση, μην μένετε σιωπηλοί ελπίζοντας ότι θα φύγει. Αυτή η συμπεριφορά συνήθως κλιμακώνεται εάν δεν σταματήσετε τον παρενοχλητή με μια σταθερή, προληπτική στάση. Καλέστε αμέσως το άτομο για τη συμπεριφορά του, ζητήστε του να σταματήσει και προειδοποιήστε το ότι θα το αναφέρετε εάν συνεχίσει. Εάν συνεχιστεί, αναφέρετε την παρενόχληση. Ο εργοδότης σας έχει την ευθύνη να λάβει κάθε παράπονο σοβαρά και να διερευνήσει.

Αντιμετωπίστε κατάλληλα τις σεξουαλικές προόδους από συναδέλφους. Μια σεξουαλική πρόοδος μπορεί να είναι μια απλή έκφραση σεξουαλικής έλξης σε έναν συνάδελφο, μια ωμή πρόσκληση για μια φυσική σχέση ή μια φλερτ συμπεριφορά που έχει ξεπεράσει τα όρια.

Στις ταινίες, ο Άντι, ο κεντρικός χαρακτήρας του “The 40-Year Old Virgin”, εξουδετερώνει τις προόδους της γυναίκας αφεντικού του μένοντας πιστός στις αξίες του. Το αφεντικό του καταλαβαίνει. Όταν παίρνει προαγωγή, δεν οφείλεται σε σεξουαλικές χάρες, αλλά λόγω της εργασιακής του απόδοσης.

Η πραγματική ζωή συχνά μοιάζει με ταινίες. Εάν παραμείνετε πιστοί στις αξίες σας και κρατάτε σταθερές τις προτεραιότητες της δουλειάς σας, μπορείτε και εσείς να πετύχετε χωρίς να χάσετε την ακεραιότητά σας.

Τιμήστε πρώτα τη δουλειά σας και μετά τις σεξουαλικές σας φαντασιώσεις. Στην ταινία “A Time to Kill” ένας νεαρός και όμορφος δικηγόρος του Μισισιπή χειρίζεται με αξιοθαύμαστη δύναμη μια σκληρή ποινική υπόθεση και μια πολύ ελκυστική βοηθό. Παρόλο που η σεξουαλική χημεία ανάμεσά τους τσιτσιρίζει, επιλέγει να διοχετεύσει το πάθος του στην υπόθεση, την οποία κερδίζει.

Αν ποτέ αισθανθείτε ακαταμάχητα έλξη για έναν συνάδελφο, πριν αφεθείτε στις φαντασιώσεις σας κάντε ένα ριάλιτι. Εξετάστε πώς θα επηρέαζε τη δουλειά σας εάν ολοκληρώσατε τη σεξουαλική σας έλξη. Εάν συνειδητοποιείτε ότι θα έθετε σε κίνδυνο τη δουλειά σας – και τη σχέση σας με τον συνάδελφό σας – τότε θα πρέπει να τιμήσετε τη δουλειά σας και να αναζητήσετε μια διαφορετική διέξοδο για τις φαντασιώσεις σας.

Μην ξεκινήσετε ποτέ μια εξωσυζυγική σχέση στο χώρο εργασίας. Στο «The Firm», ο νεαρός δικηγόρος Μιτς πέφτει θύμα μιας διεφθαρμένης δικηγορικής εταιρείας που ρίχνει τους υπαλλήλους της σε εξωσυζυγικές υποθέσεις και στη συνέχεια τους εκβιάζει για να εκβιάσουν την πίστη τους. Έχει μια σχέση που προκαλείται από την εταιρεία που του κοστίζει τον γάμο του και τη λογική του. Η ταινία έχει αίσιο τέλος μόνο επειδή ο Μιτς παλεύει πολύ σκληρά για να ανακτήσει την αγάπη της γυναίκας του.

Στην πραγματική ζωή, οι εξωσυζυγικές σχέσεις στο χώρο εργασίας δεν έχουν ποτέ μια ευτυχισμένη ζωή. Εκτός από την αγωνία της ανακάλυψης στο σπίτι, τα εμπλεκόμενα μέρη ζουν με το συνεχές άγχος της ανακάλυψης στη δουλειά. Όταν συμβεί αυτό, ετοιμαστείτε να μειώσετε τις απώλειές σας. Και αυτές οι απώλειες μπορεί να περιλαμβάνουν τη φήμη σας, την οικογένειά σας, τη δουλειά σας, το άτομο με το οποίο έχετε σχέση ή όλα τα παραπάνω.

Όταν βγαίνετε ραντεβού με έναν συνάδελφο, βάλτε κανόνες μετά τον χωρισμό από την αρχή. Στην κλασική ταινία “The Apartment” ο CC Baxter ανεβαίνει τη σκάλα της καριέρας δανείζοντας το διαμέρισμά του στο αφεντικό του για τις εξωσυζυγικές του προσπάθειες. Ερωτεύεται επίσης τη κολλητή του, Φραν. Όλα δείχνουν να λειτουργούν καλά, μέχρι που ανακαλύπτει ότι η Φραν είναι και η ερωμένη του αφεντικού του. Πώς θα βγουν όλοι από μια τέτοια μπερδεμένη δυναμική και θα διατηρήσουν τις δουλειές τους;

Στην πραγματική ζωή, ένα ειδύλλιο με έναν συνάδελφο έχει πάντα κάποιο αντίκτυπο στην επαγγελματική σας ζωή. Μόλις γνωρίσετε ο ένας τον άλλον από κοντά, γίνεστε πιο ευάλωτοι ο ένας στον άλλον. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να συντάξετε ένα συμβόλαιο στο οποίο να προσδιορίζετε πώς θα διατηρήσετε τη σχέση εργασίας σας, εάν δεν διαρκέσει η προσωπική σας σχέση. Υπογράψτε το και τιμήστε το, σε περίπτωση που χωρίσετε. Είναι έξυπνο πράγμα. Δεν θέλετε μια κατάσταση όπως αυτή του Μπάξτερ και του Φραν.

Μείνετε μακριά από τα κουτσομπολιά για το σεξ γραφείου. Στη γαλλική κωμωδία “The Closet”, ο κεντρικός χαρακτήρας Φρανσουά διαδίδει ψευδείς φήμες στη δουλειά ότι είναι ομοφυλόφιλος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα μηνύσει τη διοίκηση εάν τον απολύσουν για σεξουαλική διάκριση. Καθώς τα σεξουαλικά κουτσομπολιά διαδίδονται στο γραφείο, δημιουργεί όλεθρο στην καριέρα και την προσωπική ζωή των συναδέλφων του με συνέπειες που ποικίλλουν από ξεκαρδιστικές έως σοβαρές.

Στην πραγματική ζωή, θα πρέπει να αποφύγετε τον όλεθρο στο γραφείο αποφεύγοντας τα κουτσομπολιά για τον σεξουαλικό προσανατολισμό και τη σεξουαλική ζωή των συναδέλφων σας. Όταν ένας συνάδελφος σας εκμυστηρεύεται ότι έχει σχέση με έναν άλλο συνάδελφο, αρνηθείτε ευγενικά να γίνετε το ηχητικό όργανό του. Προστατέψτε τον εαυτό σας και τη δουλειά σας. Ποτέ δεν ξέρεις πώς τα κουτσομπολιά για το σεξ γραφείου μπορεί να αποβούν μπούμερανγκ ή να χρησιμοποιηθούν εναντίον σου, είτε τα έχεις δημιουργήσει είτε όχι.

Όταν ο Έρως χτυπά στο γραφείο, κρατήστε το ρομαντισμό σας ιδιωτικό. Στην ταινία “Kindergarten Cop”, ο σκληρός ντετέκτιβ Kimble πηγαίνει σε ένα μυστικό σχολείο ως νηπιαγωγός για να ερευνήσει μια υπόθεση. Καταλήγει να ερωτευτεί τον Τζόις, έναν άλλο δάσκαλο που είναι επίσης το ίδιο το αντικείμενο της έρευνάς του. Αλλά αυτή είναι η αληθινή αγάπη και αλλάζει τη μοίρα της Kimble. Φεύγοντας από την αστυνομία, επιστρέφει στην Τζόις και στο σχολείο της ως πραγματική νηπιαγωγός.

Στην πραγματική ζωή, αν έχετε βρει την αδελφή ψυχή σας σε έναν συγκεκριμένο συνάδελφο και θέλετε ο εκκολαπτόμενος έρωτάς σας να είναι ευτυχισμένος, πρέπει να το κρατήσετε ιδιωτικό μέχρι να γίνει μια σοβαρή, αμοιβαία δέσμευση. Μην μεταφέρετε ποτέ στον εργασιακό χώρο προσωπικές συγκρούσεις με το άτομο με το οποίο βγαίνετε ραντεβού. Να σέβεστε πάντα ο ένας τον άλλον ως συνάδελφοι. Δημοσιεύστε τον έρωτά σας μόνο όταν πρόκειται για μια σταθερή σχέση που ξέρετε ότι θα διαρκέσει. Τότε, είναι καιρός να γιορτάσουμε. Συγχαρητήρια! Έχετε δείξει διακριτικότητα και καλή κρίση!

Το να γνωρίζετε πώς να πλοηγείστε με επιτυχία στα σκοτεινά νερά του ρομαντισμού στο χώρο εργασίας, θα πρέπει να είναι μέρος της επαγγελματικής σας κατάρτισης. Ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες ως κανόνες συμπεριφοράς για να εξασφαλίσετε την καριέρα σας και να προστατέψετε την προσωπική σας ζωή, κάθε φορά που το βέλος του Έρως απειλεί να τρυπήσει τη φούσκα σας στο γραφείο.