Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα Wallboard ως εργαλείο παρακίνησης και παραγωγικότητας;

0

Το Wallboard είναι στην πραγματικότητα μια προηγμένη έκδοση ενός λευκού πίνακα γραφείου που παραδοσιακά χρησιμοποιήθηκε για την επικοινωνία βασικών επιχειρηματικών μετρήσεων.

Τα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο που εμφανίζονται από τους ηλεκτρονικούς πίνακες τοίχου βοηθούν πραγματικά τους υπαλλήλους να ιεραρχήσουν τις εργασίες τους και να αποφασίσουν τα βήματα δράσης τους.

Τα οφέλη από τη χρήση σανίδων τοίχου

Αυτά χρησιμοποιούνται κυρίως για την επικοινωνία πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο, έτσι ώστε όλοι να βρίσκονται στην ίδια σελίδα και οι εργασίες να διεξάγονται σύμφωνα με το σχέδιο.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της χρήσης ηλεκτρονικών πινάκων είναι ότι μπορείτε να επικοινωνείτε με τις ομάδες σε πραγματικό χρόνο. Σας βοηθά να κάνετε έναν οργανισμό ευέλικτο και γρήγορο, κάτι που μπορεί να είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημά σας μακροπρόθεσμα.

Πώς να χρησιμοποιήσετε έξυπνα τις σανίδες τοίχου;

Όταν μιλάμε για την επιλογή των δεδομένων που θα εμφανίζονται σε πίνακες, είναι σημαντικό να εμφανίζονται οι πληροφορίες που είναι σχετικές και χρήσιμες για τον οργανισμό.

Επομένως, η διεπαφή θα πρέπει να είναι απαλλαγμένη από ακαταστασία και να είναι κατανοητή. Οι πιο αποτελεσματικές ηλεκτρονικές οθόνες είναι αυτές στις οποίες οι πληροφορίες εμφανίζονται σε σαφή, συνοπτική και κατανοητή μορφή.

Αυτός είναι ο λόγος που το πιο πρόσφατο λογισμικό wallboard χρησιμοποιεί γραφικά πληροφοριών αντί για αριθμούς και βαρετούς πίνακες.

Ρυθμίστε και προσαρμόστε τις σανίδες τοίχου σας

Το προηγμένο λογισμικό προβολής επιτρέπει στους χρήστες και τους διαχειριστές να ρυθμίζουν και να προσαρμόζουν την οθόνη σύμφωνα με τις επιχειρηματικές ανάγκες. Η δυναμική, γραφική και ενδιαφέρουσα εμφάνιση πληροφοριών είναι πολύ πιο αποτελεσματική από την εμφάνιση δεδομένων σε καθαρά αριθμητική μορφή.

Οι τεχνικές εμφάνισης παιχνιδιών χρησιμοποιούνται επίσης για να κάνουν το περιεχόμενο του πίνακα ακόμα πιο ενδιαφέρον και ελκυστικό.

Έξυπνη χρήση γραφικών για καλύτερη αφοσίωση

Φανταστείτε τους πράκτορες του κέντρου επαφής ή τους υπαλλήλους στο πάτωμα να συγκρίνονται με αθλητές σε μια πίστα τρεξίματος. Ο καλύτερος από αυτούς εμφανίζεται ως ο αθλητής, ο οποίος προηγείται των υπολοίπων στον στίβο. Είναι ένας ενδιαφέρον τρόπος να μεταφέρετε τις επιθυμητές πληροφορίες για να παρακινήσετε άλλα μέλη της ομάδας.

Ή φανταστείτε τους πύραυλους να χτυπούν τους ουρανοξύστες που χρησιμοποιήθηκαν για να απεικονίσουν τις πωλήσεις των ατόμων. Ενισχύει τη συνολική παραγωγικότητα στο παρκέ και ενθαρρύνει τον υγιή ανταγωνισμό μεταξύ των μελών της ομάδας.

Επιλέξτε τα μηνύματά σας για να μειώσετε το άγχος στο πάτωμα

Είναι σημαντικό για τους διαχειριστές να επιλέξουν τις πληροφορίες που εμφανίζονται στους πίνακες. Για παράδειγμα, οι υπάλληλοι του κέντρου επικοινωνίας είναι συχνά κάτω από τεράστιο άγχος και μερικές φορές τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα για αυτούς.

Κατά καιρούς, οι βασικοί δείκτες απόδοσης (KPI) στους πίνακες απεικόνισης μπορεί να είναι αρκετά απογοητευτικοί και αποθαρρυντικοί για τις ομάδες. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, οι διευθυντές δεν πρέπει να εστιάζουν πολύ στις μετρήσεις που μπορεί τελικά να οδηγήσουν σε ακόμη περισσότερο άγχος και αρνητικότητα στο πάτωμα.

Αντικαταστήστε τα με ελαφριά μηνύματα έμπνευσης και παρακίνησης και εκτιμήστε τα βασικά επιτεύγματα των εργαζομένων ακόμα και σε αυτή τη δύσκολη φάση.

Δημιουργήστε θετική και υγιή επικοινωνία

Κατά την άποψή μου, οι τοίχοι πρέπει να χρησιμοποιούνται έξυπνα. Ο στόχος πρέπει να είναι η δημιουργία θετικών δονήσεων στο χώρο εργασίας και η ενθάρρυνση του υγιούς ανταγωνισμού εκτός από τη διασφάλιση ότι η επιχείρηση οδεύει προς τη σωστή κατεύθυνση.

Τα καινοτόμα βήματα που μπορούν να κάνουν οι διευθυντές μπορεί να περιλαμβάνουν την προσαρμογή και τη ρύθμιση των πινάκων με τέτοιο τρόπο ώστε όχι μόνο να εμφανίζουν τις βασικές επιχειρηματικές μετρήσεις και KPI αλλά και να ενεργούν για να τονώσουν το συνολικό ηθικό των εργαζομένων.

Τα μηνύματα πρέπει να επιλέγονται έξυπνα για να παρακινούν τους υπαλλήλους στο πάτωμα. Για παράδειγμα, ολόκληρη η εστίαση δεν πρέπει να είναι στην ποσότητα και τους αριθμούς. Εάν κάποιος επιδεικνύει εξαιρετική ποιότητα ή μια παράμετρο που συχνά παραβλέπεται, θα πρέπει να ανταμειφθεί και να αναγνωριστεί γι’ αυτό.

Εμφανίστε τη μεγαλύτερη εικόνα

Εάν ένας υπάλληλος του κέντρου επικοινωνίας έχει υψηλότερο AHT ή τον μέσο χρόνο χειρισμού, αλλά ταυτόχρονα έχει επίσης υψηλή βαθμολογία όσον αφορά την επίλυση προβλημάτων ή το κλείσιμο των πωλήσεων, θα πρέπει να αναφέρεται και να επισημαίνεται στους πίνακες οθόνης.

Χρησιμοποιήστε απαλές υπενθυμίσεις

Όσον αφορά τους βασικούς δείκτες απόδοσης, μια ήπια υπενθύμιση είναι η καλύτερη τεχνική. Για παράδειγμα, εάν ο συνολικός μέσος χρόνος χειρισμού μιας ομάδας αυξάνεται, μπορεί να είναι ανησυχητικό και μια ήπια υπενθύμιση θα βοηθήσει την ομάδα να λάβει τα διορθωτικά μέτρα.

Προσδιορίστε την ανάγκη για εκπαίδευση

Ομοίως, εάν μια ομάδα έχει σταθερά καλές επιδόσεις στις πωλήσεις, ενώ μια άλλη ομάδα έχει μια θλιβερή απόδοση, ο διευθυντής εκπαίδευσης μπορεί να εντοπίσει την ανάγκη για εκπαίδευση και να επαναφέρει την ενδιαφερόμενη ομάδα στις αίθουσες προπόνησης.

Η ιδέα είναι να ενισχυθεί η συνολική παραγωγικότητα και όχι απλώς να στοχεύσουμε ή να γελοιοποιήσουμε κάποιον με βάση την κακή του απόδοση. Αυτός είναι ο λόγος, οι διαχειριστές θα πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί όταν επιλέγουν τον τρόπο εμφάνισης των πληροφοριών στους πίνακες.

Οι μαλακές υπενθυμίσεις είναι εξαιρετικά χρήσιμες, αλλά θα πρέπει να χρησιμοποιούνται με σύνεση και επιλεκτικότητα, ώστε να μην οδηγούν σε αρνητικά συναισθήματα στο πάτωμα. Οι πίνακες προβολής είναι ένα ισχυρό εργαλείο για την ενίσχυση της παραγωγικότητας και την οργάνωση της επιχείρησής σας, αλλά μια μη ευαίσθητη προβολή πληροφοριών μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα άγχους των εργαζομένων. Μπορεί επίσης να αυξήσει το ποσοστό φθοράς.

Εμφάνιση μόνο χρήσιμων πληροφοριών

Μην εμφανίζετε περιττές πληροφορίες στους πίνακες, γιατί μπορεί να αποσπάσουν την προσοχή των χρηστών. Διατηρήστε το ενδιαφέρον και ελκυστικό» διαφορετικά, θα νικήσει ολόκληρο τον σκοπό του.

Θα πρέπει να εμφανίζονται μόνο οι σχετικές πληροφορίες, ώστε να μπορεί να αυξηθεί η συνολική ποιότητα και παραγωγικότητα.

Επιλέξτε τη σωστή συχνότητα για επικοινωνία

Και πάλι, η επιλογή μιας συχνότητας είναι εξαιρετικά σημαντική. Στο μεταξύ, οι διαχειριστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν δημιουργικά τους πίνακες τοίχου για να μοιραστούν χρήσιμες πληροφορίες και ενημερώσεις προϊόντων. Αυτό θα βοηθήσει τους αντιπροσώπους να βελτιώσουν τις γνώσεις τους για τα προϊόντα και να μειώσουν την ανάγκη διεξαγωγής πρόσθετων εκπαιδευτικών συνεδριών.

Εμφάνιση δυναμικών σεναρίων

Σε ένα περιβάλλον κέντρου επαφής, οι πίνακες τοίχου μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την εμφάνιση δυναμικών σεναρίων προκειμένου να διευκολύνουν τους πράκτορες και να τους εκπαιδεύσουν να χειρίζονται διαφορετικούς τύπους κλήσεων.

Υπάρχουν διάφορες δημιουργικές και καινοτόμες μέθοδοι που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωση της συνολικής απόδοσης και παραγωγικότητας στο πάτωμα εργασίας χρησιμοποιώντας οθόνες τοίχου και επιτραπέζιους υπολογιστές αντιπροσώπων.

Φέρτε ζεστασιά και χρησιμοποιήστε εξατομικευμένες τεχνικές

Ευχηθείτε στους υπαλλήλους σας στα γενέθλιά τους και στις επετείους τους, ώστε να αισθάνονται ότι τους εκτιμούν.

Χρησιμοποιήστε τις σανίδες τοίχου σας για ενημερώσεις προϊόντων

Χρησιμοποιήστε την οθόνη σας για να προσφέρετε στους υπαλλήλους σας τις πιο πρόσφατες πληροφορίες, συμβουλές και κόλπα, σενάρια, ενημερώσεις προϊόντων, ενημερώσεις κλάδου και εκπαιδευτικό υλικό για αποτελεσματική μάθηση και υψηλότερη παραγωγικότητα.

Η συνεχής και ζωντανή εκπαίδευση που προσφέρεται μέσω των πινάκων προβολής θα μειώσει την ανάγκη διεξαγωγής πρόσθετων εκπαιδευτικών συνεδριών που μπορεί να είναι αντιπαραγωγικές όσον αφορά τις χαμένες ώρες εργασίας.