Πώς να αναπτύξετε έναν χαρούμενο και υγιή χώρο εργασίας

0

> Οι εργαζόμενοι παρακρατούν τα 2/3 από αυτά που είναι σε θέση να συνεισφέρουν σε μια εταιρεία με τη μορφή ταλέντων, δεξιοτήτων, εμπειρίας, πληροφοριών και ιδεών.

>Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν παρά να είναι αδιάφοροι και απαθείς όταν επιδιώκουν τους στόχους κάποιου άλλου. Η ιδιοκτησία είναι το κλειδί για την εταιρική επιτυχία και την εποικοδομητική αλλαγή.

>Εμπιστευθείτε τους υπαλλήλους με ευαίσθητες πληροφορίες. Αυτό δεν σημαίνει ότι μοιράζεστε τα πάντα μαζί τους. Σημαίνει ότι τους κρατάτε ενήμερους για το τι συμβαίνει και πώς θα τους επηρεάσει.

> Δώστε στους ανθρώπους που οδηγείτε ουσιαστική συμβολή στις αποφάσεις του πεπρωμένου.

> Εάν πρόκειται ποτέ να μεγιστοποιήσετε το εταιρικό δυναμικό, πρέπει να κάνετε ό,τι περνάει από το χέρι σας για να μεγιστοποιήσετε το ανθρώπινο δυναμικό.

> Οι εργάτες σας είναι η επιχείρησή σας. Όταν εξαλείφετε τα προβλήματα των ανθρώπων, η επιχείρησή σας είναι βέβαιο ότι θα βελτιωθεί.

> Το κύριο καθήκον ενός ηγέτη είναι να αποκαταστήσει και να διατηρήσει την αισιοδοξία, τον ενθουσιασμό και το ηθικό.

> Εάν η δήλωση αποστολής της ομάδας σας πρέπει να είναι αξιόπιστη και σχετική, το όραμα και οι αξίες της πρέπει να είναι κάτι περισσότερο από μια δήλωση με πλαίσιο στον τοίχο. Πρέπει να υπάρχει μια συνεχής πρόκληση για να γίνουμε αυτό που συλλογικά λέμε ότι είμαστε.

> Ποιος σου λέει ειλικρινά και ανοιχτά αυτά που πρέπει να ξέρεις, αλλά δεν θέλεις να ακούσεις; Εάν η απάντηση είναι “Κανείς” έχετε πρόβλημα, όπως και η εταιρεία, το σχολείο, ο οργανισμός σας κ.λπ.

> Εάν υπάρχει πρόβλημα, ζητήστε λύσεις. Ακούστε προσεκτικά, εφαρμόστε τις προτάσεις που δίνονται και ανέστειλε τη δική σου κρίση. Θα εκπλαγείτε πόσο γρήγορα και αποτελεσματικά λύνεται το πρόβλημα χωρίς την κυρίαρχη συμβολή σας.

> Εάν οι άνθρωποι είναι ο μεγαλύτερος πόρος σας, τότε η εταιρική συμπεριφορά πρέπει να το δείξει.

> Να φέρεστε στους ανθρώπους με τους οποίους εργάζεστε όπως θέλετε να σας φέρονται.

> Ο Mark Twain είπε ότι θα μπορούσε να ζήσει ικανοποιημένος για δύο μήνες με ένα κομπλιμέντο. Συγχαρητήρια γενναιόδωρα και ειλικρινά.

> Ποτέ μην παίρνετε τα εύσημα για την ιδέα του άλλου.

> Μην αφήνετε ποτέ τα κουμπιά «ΕΙΣΤΕ ΕΙΔΙΚΟΣ» σε μια προσπάθεια να βελτιώσετε το ηθικό.

> Ενθαρρύνετε τα άτομα που οδηγείτε να κάνουν ερωτήσεις «ΓΙΑΤΙ». Μην απειληθείτε από αυτά.

ΠΛΗΡΕΙ ΝΑ ΝΟΙΑΖΕΙ!