Πώς μπορούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να επηρεάσουν την αναζήτηση εργασίας σας;

0

Οι άνθρωποι έχουν απολυθεί για όσα έχουν πει σε αναρτήσεις ιστολογίου ή σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης. Η κοινή χρήση εμπιστευτικών πληροφοριών ή η υποβολή αρνητικών σχολίων για μια επιχείρηση έχει κοστίσει τη δουλειά σε πολλούς υπαλλήλους. Ορισμένοι υπάλληλοι απολύθηκαν ακόμη και επειδή έκαναν θετικά σχόλια για την εταιρεία τους. Ποιοι είναι οι λόγοι τερματισμού στον κυβερνοχώρο και πώς μπορούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να επηρεάσουν την αναζήτηση εργασίας σας;

Μπορεί η ύπαρξη ενός προσωπικού ιστολογίου, επαγγελματικού ιστολογίου ή λογαριασμού μέσων κοινωνικής δικτύωσης να επηρεάσει την αναζήτηση εργασίας σας; Σίγουρα θα μπορούσε και πιθανότατα θα γίνει. Αν δημοσιεύσετε για το πώς συμπεριφέρεστε στις συνεντεύξεις ή αν δημοσιεύσετε για το πώς διακοσμείτε το βιογραφικό σας, οι πιθανοί εργοδότες θα μπορούν να το δουν. Θέλετε να έχετε ένα προφίλ που δεν φωνάζει “κακός υπάλληλος” και αυτό μπορεί να είναι οτιδήποτε, από το να καυχιέστε για την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μέχρι το πώς κλέβετε σημειωματάρια από τη δουλειά.

Είναι εντάξει για τους υποψήφιους εργοδότες να διαβάζουν το blog ή τον λογαριασμό σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Ίσως όχι, αλλά, όταν δημοσιεύετε κάτι στο Διαδίκτυο, είναι εκεί για να το δει οποιοσδήποτε, ανεξάρτητα από τα κίνητρά του. Μερικοί άνθρωποι, που έχουν κάνει επιπλέον βήματα με την αναζήτηση εργασίας, θα αναφέρουν την προσωπική τους τοποθεσία ή τη διεύθυνση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στα βιογραφικά τους. Και πάλι, θα πρέπει να το κάνετε μόνο εάν δεν θέλετε να κρατήσετε τίποτα από έναν υποψήφιο εργοδότη στον ιστότοπό σας. Ποιος δεν έχει ψάξει στο Google κάποιον που τον ενδιέφερε; Λοιπόν, οι διευθυντές ανθρώπινου δυναμικού κάνουν το ίδιο πράγμα με τους υποψήφιους υπαλλήλους.

Εάν το έχετε στο βιογραφικό σας, τότε ο εργοδότης θα το εξετάσει σίγουρα. Οι περισσότεροι διευθυντές προσλήψεων θα κοιτάξουν τον ιστότοπο ενός υποψήφιου πελάτη εάν τον αναφέρουν. Άλλοι θα προσπαθήσουν να βρουν όσο περισσότερα προσωπικά στοιχεία μπορούν. Δεν είναι πια η εποχή των “3 αναφορών”, τώρα οι 3 αναφορές σας είναι το Facebook, το Twitter και το LinkedIn.

Εάν το ιστολόγιό σας είναι κρυφό ή ιδιωτικό και άτομα στο γραφείο ή ένας υπεύθυνος προσλήψεων ανακαλύψουν την ταυτότητά σας, μπορούν και πάλι να αναζητήσουν ευαίσθητες πληροφορίες για εσάς. Σίγουρα δεν θα τους πειράξει να το διαβάσουν, οπότε μην βάλετε τίποτα αρνητικό για τους σημερινούς συναδέλφους ή τυχόν προηγούμενους εργοδότες που είχατε.

Για άλλη μια φορά, μην συμπεριλάβετε στο βιογραφικό σας σύνδεσμο προς τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης ή τον προσωπικό σας ιστότοπο, εάν περιέχει οτιδήποτε μπορεί να είναι επιζήμιο για την αναζήτηση εργασίας σας. Να είστε πάντα προσεκτικοί σχετικά με το τι τοποθετείτε στο διαδίκτυο. Εάν διαθέτετε λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι άνθρωποι πιθανότατα δεν θα έχουν πρόβλημα να τον διαβάσουν, σε τελική ανάλυση, δημοσιεύετε τις πληροφορίες σας εκεί έξω, επομένως είναι δημόσιος τομέας πλέον. Ακόμα κι αν πιστεύετε ότι μόνο οι φίλοι σας μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτό, πρέπει να είστε προσεκτικοί και να είστε προληπτικοί σχετικά με αυτό που δημοσιεύετε.

Εάν είστε άνεργος, σκεφτείτε να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο ή έναν ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης που να σχετίζεται ειδικά με την αναζήτηση εργασίας σας. Μπορείτε να τοποθετήσετε τον εαυτό σας ως ειδικό στον τομέα σας. Επισυνάψτε δείγματα του βιογραφικού σας, του χαρτοφυλακίου ή τυχόν πιστοποιήσεων που έχετε.

Οι άνθρωποι ψάχνουν, οπότε όταν σας βρίσκουν, τι θέλετε να δουν;