Πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου όταν αγοράζετε μια καρέκλα γραφείου

0

Μια καρέκλα γραφείου είναι μέρος οποιουδήποτε γραφείου είτε είναι μικρό είτε μεγάλο. Κάνουν ένα γραφείο να φαίνεται καλό και παρέχουν άνεση στους υπαλλήλους. Πριν επιλέξετε αυτό το έπιπλο για το γραφείο σας, σας προτείνουμε να έχετε υπόψη σας μερικά σημαντικά πράγματα. Τα σχέδια ή η εργονομία δεν είναι οι μόνοι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη.

Οσφυϊκή υποστήριξη: Πρώτα απ ‘όλα, βεβαιωθείτε ότι η μονάδα προσφέρει αρκετή υποστήριξη για το κάτω μέρος της πλάτης σας. Εάν επιλέξετε μια καλή μονάδα, θα διαθέτει ρυθμιζόμενη πλάτη, ώστε να μπορείτε να την προσαρμόσετε με βάση τις ανάγκες σας. Αυτό το χαρακτηριστικό αποτρέπει τον πόνο στην πλάτη, ο οποίος μπορεί να επιδεινωθεί με την πάροδο του χρόνου εάν δεν αντιμετωπιστεί.

Δυνατότητα προσαρμογής: Όλοι οι τύποι καρέκλες γραφείου διαθέτουν ρυθμιζόμενο βραχίονα και ύψος. Ωστόσο, αυτή δεν είναι η μόνη προσαρμογή που χρειάζεστε. Στην ιδανική περίπτωση, η μονάδα που πρόκειται να επιλέξετε θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 5 τύπους προσαρμογών. Στην πραγματικότητα, ορισμένες μονάδες μπορούν να σας επιτρέψουν να κάνετε έως και 14 διαφορετικές ρυθμίσεις.

Για παράδειγμα, η μονάδα θα πρέπει να έχει ρυθμιζόμενο έλεγχο τάσης, γωνία πλάτης, κάθισμα, πλάτος, ύψος και οσφυϊκή υποστήριξη. Τα περισσότερα από τα στηρίγματα μπορούν να ελεγχθούν χρησιμοποιώντας έναν επιλογέα. Από την άλλη, μερικά από αυτά ρυθμίζονται με μοχλούς χειρός.

Μεταξόνιο: Σχεδόν όλες οι καρέκλες γραφείου διαθέτουν μεταξόνιο. Εδώ, είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ότι εάν έχετε χαλί στο γραφείο σας, ίσως θέλετε να επιλέξετε μια μονάδα που έχει τροχούς σχεδιασμένους για χαλί.

Για την πρόληψη των καταπονήσεων, η κύλιση είναι πρωταρχικής σημασίας. Εξάλλου, μπορεί να μην θέλετε να υποκύψετε για να παραλάβετε τα αντικείμενα που χρειάζεστε από το γραφείο. Έτσι, το να έχετε ένα προϊόν που διαθέτει μεταξόνιο είναι μια εξαιρετική ιδέα.

Περιστρεφόμενη βάση: Ένα άλλο εξαιρετικό χαρακτηριστικό που πρέπει να αναζητήσετε είναι η περιστρεφόμενη βάση. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να απολαύσετε εύκολη πρόσβαση σε όλο το γραφείο σας χωρίς κανένα πρόβλημα. Εάν η καρέκλα σας δεν μπορεί να περιστρέφεται ομαλά, μπορεί να υποφέρετε από κόπωση των χεριών σας, καθώς θα πρέπει να απλώσετε το χέρι σας για να έχετε πρόσβαση σε διάφορα αντικείμενα στο γραφείο σας.

Υφασμα: Βεβαιωθείτε ότι το ύφασμα της καρέκλας αναπνέει. Αυτό θα κρατήσει τη μονάδα από το να ζεσταθεί, ειδικά το καλοκαίρι που θα κάθεστε σε αυτήν για ώρες. Εκτός από αυτό, η καρέκλα πρέπει να προσφέρει πολλά μαξιλάρια για να σας παρέχει αρκετή υποστήριξη. Εάν το μαξιλάρι είναι φτωχό, μπορεί να μην μπορείτε να καθίσετε στην καρέκλα χωρίς να κουραστείτε.

Η σημασία μιας καλής καρέκλας

Το να έχετε μια καλή καρέκλα στο γραφείο σας είναι μια εξαιρετική ιδέα εάν θέλετε να απολαύσετε μερικά μεγάλα οφέλη. Με μια καλή καρέκλα γραφείου, μπορείτε να αποτρέψετε τον πόνο στην πλάτη και την ενόχληση που εμφανίζεται όταν κάθεστε στην καρέκλα για αρκετές ώρες σε καθημερινή βάση. Εάν δεν αισθάνεστε αρκετά άνετα, μπορεί να μην μπορείτε να εστιάσετε σωστά στα έργα σας.

Σύμφωνα με πολλές μελέτες, οι άνετοι υπάλληλοι μπορούν να κάνουν πολύ καλύτερη δουλειά από τους άβολους.

Με λίγα λόγια, αυτά είναι μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν αγοράζετε μια καρέκλα γραφείου. Ελπίζω ότι αυτό βοηθά.