Περισσότερες θέσεις εργασίας το 2010 – Αλλά είστε έτοιμοι;

0

Οι οικονομολόγοι και στις δύο πλευρές των συνόρων της Αμερικής και του Καναδά προβλέπουν μεγαλύτερη αύξηση των θέσεων εργασίας το 2010 και αυτό είναι καλά νέα. Στην πραγματικότητα, είναι εξαιρετικά νέα για όσους είναι προετοιμασμένοι για την ολοένα και πιο απαιτητική και συνεχώς μεταβαλλόμενη αποστολή της αναζήτησης εργασίας. Τι γίνεται όμως με εκείνους που έχουν μικρή ή καθόλου εμπειρία στην αναζήτηση εργασίας ή που είναι εκτός αγοράς εργασίας για τόσο καιρό που δεν ξέρουν από πού να ξεκινήσουν; Τι βοήθεια είναι διαθέσιμη;

Λοιπόν, για τους νέους αποφοίτους, τα περισσότερα αν όχι όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα — είτε είναι λύκεια, κολέγια, πανεπιστήμια ή ιδιωτικά ιδρύματα — διαθέτουν τμήματα συμβουλευτικής σταδιοδρομίας ή απασχόλησης. Επιπλέον, πολλές κρατικές υπηρεσίες προσφέρουν εξαιρετική βοήθεια για την αναζήτηση εργασίας για νέους πτυχιούχους καθώς και για όσους επανέρχονται στην αγορά εργασίας μετά από παρατεταμένη απουσία. Οι περισσότεροι θα προσφέρουν αξιολογήσεις σταδιοδρομίας: δηλαδή, βοηθούν στον καθορισμό του τι θέλετε να κάνετε και βοηθούν στον εντοπισμό της εκπαίδευσης και της εμπειρίας που ήδη έχετε ή χρειάζεστε για να αποκτήσετε το είδος της δουλειάς που θέλετε. Δωρεάν ή χαμηλού κόστους σύνταξη βιογραφικών ή κριτική, προετοιμασία συνεντεύξεων, επαγγελματική κατάρτιση και, σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμη και αμειβόμενη πρακτική άσκηση προσφέρονται από πολλούς δημόσιους φορείς και ορισμένους ιδιωτικούς οργανισμούς.

Χάρη στην τεχνολογική πρόοδο και την επιχειρηματική δημιουργικότητα, το 2010 είναι ευκολότερο να βρείτε βοήθεια για την αναζήτηση εργασίας στη μορφή μάθησης που σας ταιριάζει καλύτερα. Για παράδειγμα, εάν μαθαίνετε καλύτερα μέσω γραφικών, υπάρχουν εκπαιδευτικά βίντεο και εικονογραφημένα βιβλία για να σας δείξουν τα σχοινιά. Εάν είστε άπληστος αναγνώστης με την παραδοσιακή έννοια, ο αριθμός των εγχειριδίων και των εγχειριδίων για το κυνήγι εργασίας είναι χιλιάδες. Ορισμένες παλιές αναμονής είναι καλές, αλλά αναζητήστε τις νεότερες εκδόσεις για να είστε ενημερωμένοι σχετικά με τις πρόσφατες αλλαγές στην αναζήτηση εργασίας. Αν σας αρέσει η διδασκαλία στην τάξη, αυτά είναι διαθέσιμα στις περισσότερες πόλεις μαζί με πιο σύγχρονα διαδικτυακά μαθήματα που συχνά συνδυάζουν ζωντανό βίντεο, ήχο και κείμενο.

Μαθαίνουμε καλύτερα όταν νιώθουμε άνετα, γι’ αυτό επιλέξτε ένα στυλ μάθησης που ταιριάζει με την προσωπικότητά σας. Εάν δεν είστε σίγουροι ποιος τύπος μαθησιακού περιβάλλοντος λειτουργεί καλύτερα για εσάς — πειραματιστείτε! Παρακολουθήστε ένα διαδικτυακό μάθημα, διαβάστε ένα εγχειρίδιο και παρακολουθήστε μια ομαδική συνεδρία στην τάξη.

Το κλειδί για να είσαι έτοιμος για το νέο κύμα ευκαιριών εργασίας είναι ακριβώς αυτό — να είσαι έτοιμος. Ξεκινήστε λοιπόν τώρα. Μάθετε τι είναι διαθέσιμο στην περιοχή σας κάνοντας μια διαδικτυακή αναζήτηση για “κυνήγι εργασίας”, “πώς να προετοιμαστείτε για μια συνέντευξη για δουλειά”, “συγγραφή βιογραφικού” κ.λπ. Αναζητήστε “θέσεις εργασίας”, “καριέρα” ή “απασχόληση” στο ομοσπονδιακό, ιστοσελίδες πολιτειακών/επαρχιακών και τοπικών κυβερνήσεων. Και μην ξεχνάτε ότι με τον ιστό, μπορείτε να επωφεληθείτε από τους καλύτερους πόρους από όλη τη χώρα ή την ήπειρο από σχεδόν οπουδήποτε κι αν βρίσκεστε.

Μην μείνετε έξω όταν η αγορά εργασίας αρχίζει να ανοίγει. Υιοθετήστε μια θετική νοοτροπία, βελτιώστε το βιογραφικό σας (ή καλύτερα να το μετακινήσετε πολύ πέρα ​​από το μέσο όρο), ακονίστε την τεχνογνωσία σας για το κυνήγι εργασίας και βελτιώστε τις δεξιότητές σας στις συνεντεύξεις για να αποκτήσετε τη δουλειά που θέλετε το 2010.