Οι εργασίες γεωτρήσεων πετρελαίου απαιτούν ομαδική εργασία για επιτυχία και ασφάλεια

0

«Το να έρθουμε μαζί είναι μια αρχή, το να μείνουμε μαζί είναι πρόοδος και η συνεργασία είναι επιτυχία».

– Χενρυ Φορντ

Σε πολλές γραμμές εργασίας, η ύπαρξη μιας πραγματικής ομάδας, όπου τα μέλη βάζουν στην άκρη τα δικά τους συμφέροντα για το καλό της ομάδας, είναι υποχρεωτικό για να διατηρείται κάθε μέλος ασφαλές.

Οι εργασίες γεώτρησης πετρελαίου είναι ένα τέλειο παράδειγμα όπου η ομαδική εργασία βρίσκεται στο επίκεντρο της ασφάλειας στην εργασία.

Εάν ένα μέλος είναι απρόσεκτο, εάν ένα μέλος επιτρέψει το εγώ του/της να εισέλθει στο παιχνίδι, μπορεί να υπάρξουν σοβαρές συνέπειες. Αλλά όταν κάθε μέλος της ομάδας γνωρίζει πραγματικά τον ρόλο του και το κάνει επαγγελματικά, διασφαλίζει την ευημερία, την ασφάλεια και συχνά την ίδια τη ζωή των συναδέλφων του και των εαυτών τους. Το επίπεδο ασφάλειας στην εργασία πολλαπλασιάζεται πολύ όταν κάθε μέλος αφιερώνει κάθε κίνηση που κάνει για την ευημερία της ομάδας. Αυτό είναι κρίσιμο για τις εργασίες γεώτρησης πετρελαίου όπου η ασφάλεια κάθε εργαζόμενου στην εξέδρα στηρίζεται στα χέρια κάθε μέλους του πληρώματος.

Σήμερα, φαίνεται να ακούμε για την ομαδική εργασία, την οικοδόμηση ομάδας, το ομαδικό πνεύμα και το να είσαι ομαδικός παίκτης όλο και περισσότερο σε σχέση με τον εργασιακό χώρο παρά για αθλήματα.

Ίσως μας ελκύει αυτή η έννοια της ομάδας, γιατί έχουμε δει τις επιτυχίες που απολαμβάνουν οι αθλητές, ακόμη και από πολύ μικροί, όταν παρουσιάζονται ως ομάδα. Το παλιό ρητό, «το σύνολο είναι μεγαλύτερο από το άθροισμα των μερών του» επιδεικνύεται καθημερινά από μεγάλες και μικρές αθλητικές ομάδες σε όλο τον κόσμο. Οι παίκτες του μπέιζμπολ, του ποδοσφαίρου, του χόκεϋ και του ποδοσφαίρου έχουν βιώσει το πλεονέκτημα ότι βάζουν το ατομικό τους καλό ή τις επιθυμίες τους σε δεύτερη μοίρα από το συμφέρον της ομάδας.

Εργασίες εξόρυξης πετρελαίου δεν διαφέρουν. Ένας αποτελεσματικός και συντονισμένος καταμερισμός εργασίας είναι κρίσιμης σημασίας για μια εξέδρα. Η απώλεια του παιχνιδιού σε αυτόν τον αγωνιστικό χώρο θα μπορούσε να σημαίνει απώλεια ενός δαχτύλου ή χειρότερα. Δουλεύοντας μαζί σε μια εξέδρα, συγχρονισμένη σαν μια καλά λαδωμένη μηχανή, σημαίνει ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι θα δουλέψουν, θα κερδίσουν και θα παίξουν άλλη μια μέρα.

Οι έμπειροι εργαζόμενοι στην εξέδρα άντλησης πετρελαίου γνωρίζουν ότι η τοποθέτηση κάθε μέλους του πληρώματος στη δουλειά που κάνει καλύτερα μπορεί να κάνει τη δουλειά ευκολότερη και ασφαλέστερη για όλους.

Και ένα πράγμα είναι σίγουρο, ότι σε μια εξέδρα δεν υπάρχει χώρος για να προσποιηθείς ότι ξέρεις ή να μαντέψεις γιατί η εξέδρα μπορεί να είναι ασυγχώρητη και μερικές φορές βάναυση σε όσους δαγκώνουν περισσότερο από όσο μπορούν να μασήσουν.

Το κατάλληλο μέλος πληρώματος στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή είναι αυτό που τροφοδοτεί ένα παραγωγικό και ασφαλές πλήρωμα εξέδρας. Με άλλα λόγια: ομαδική εργασία.

Το πόσο ασφαλές και αφοσιωμένο είναι κάθε εργατικό δυναμικό θα πρέπει να είναι το μέτρο που χρησιμοποιείται για τη μέτρηση της επιτυχίας σε οποιαδήποτε γραμμή εργασίας. Η CanElson Drilling Inc. είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα μιας εταιρείας όπου η ασφάλεια είναι στο μυαλό κάθε μέλους του προσωπικού. Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Randy Hawkings, λέει: «Το είδος των ανθρώπων που προσπαθούμε να προσελκύσουμε είναι οι άνθρωποι που τι να παίξουν σε μια ομάδα, που θέλουν να εργαστούν με ασφάλεια, που θέλουν να πάνε σπίτι στις οικογένειές τους με όλα τα δάχτυλά τους και δάχτυλα των ποδιών…”

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ομαδική εργασία παίζει τόσο μεγάλο, ίσως και μεγαλύτερο, ρόλο στην επιτυχία της προσωπικής και επαγγελματικής μας ζωής απ’ ό,τι στον αθλητισμό. Ελαιόλαδο ή σφαιρικό πεδίο, κανόνες ομαδικής εργασίας.