Μερικές ιδέες για την ασφάλεια στο χώρο εργασίας για τους εργαζόμενους και τον εξοπλισμό

0

Το εργοτάξιο είναι αναμφίβολα τόσο ακίνδυνο όσο το κάνουν όλοι. Πρέπει να βεβαιωθείτε για τις κατάλληλες προφυλάξεις για την ασφάλεια του χώρου εργασίας γιατί αναπόφευκτα είστε υπεύθυνοι για τις πραγματικές ασφαλείς πρακτικές των εργαζομένων σας. Παρακάτω παρατίθενται μερικοί βασικοί κανόνες.

Διατηρήστε την τοποθεσία του έργου όσο πιο τακτοποιημένη μπορείτε. Προφανώς, ο χώρος εργασίας χρησιμοποιείται για πολλούς σκοπούς και μπορεί πολύ εύκολα να γεμίσει. Μετατρέψτε το σε ρουτίνα για να τακτοποιείτε τον χώρο εργασίας κάθε μέρα. Η απλή τοποθέτηση του εξοπλισμού και η τοποθέτηση όλων των εργαλείων μακριά σε κατάλληλες θέσεις αποθήκευσης θα ήταν σίγουρα ένα καλό σημείο εκκίνησης.

Συνήθως είναι εξαιρετικά επιβαρυντικό για έναν εργαζόμενο και μπορεί να επηρεάσει τη συγκέντρωσή του να ανακαλύψει ότι ένα εργαλείο δεν λειτουργεί σωστά όταν χρειάζεται. Βεβαιωθείτε για την ετοιμότητα όλου του εξοπλισμού που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο εργοτάξιο.

Βεβαιωθείτε ότι φοράτε γυαλιά ασφαλείας ή ασπίδες προσώπου όποτε υπάρχει πιθανότητα να πετάξουν συντρίμμια. Για παράδειγμα όταν χρησιμοποιείτε εργαλεία λείανσης, απλώματος ή κοπής. Ποτέ μην επιτρέπετε σε άτομα να λειτουργούν σε τέτοιου είδους καταστάσεις χωρίς να φοράνε αυτόν τον βασικό εξοπλισμό προστασίας. Η τοποθέτηση τους μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε ένα ταξίδι στο δωμάτιο έκτακτης ανάγκης.

Όλα τα εύφλεκτα υλικά που χρησιμοποιούνται στο χώρο πρέπει να αποθηκεύονται μακριά από οποιονδήποτε εξοπλισμό συγκόλλησης ή κοπής. Έχετε έναν συγκεκριμένο χώρο αποθήκευσης δοχείων καυσίμου και λαδιού. Διατηρήστε βασικά όλα τα εύφλεκτα αντικείμενα μακριά από δραστηριότητες που δημιουργούν σπινθήρες. Το χρώμα και το γυαλί συχνά καταστρέφονται από σπινθήρες, επομένως κρατήστε αυτά τα αντικείμενα μακριά από συσκευές που παράγουν σπινθήρες εάν είναι δυνατόν.

Οι εργαζόμενοι θα πρέπει πάντα να επικεντρώνονται αποκλειστικά στο έργο με μεγάλη εστίαση, προκειμένου ορισμένα σημαντικά πράγματα να μην πάνε δραστικά στραβά. Όταν δεν αισθάνονται πραγματικά έτοιμοι για τη συγκεκριμένη εργασία, εάν είναι δυνατόν θα πρέπει να φύγουν από το εργοτάξιο προς το παρόν.

Η νομική ενέργεια από την αντιληπτή παρενόχληση είναι ένα πράγμα, αλλά ο σωματικός τραυματισμός είναι συνήθως ο χειρότερος. Εάν πιστεύετε εύλογα ότι ένας εργαζόμενος βρίσκεται υπό την επήρεια ελεγχόμενης ουσίας, απομακρύνετέ τον αμέσως από τον χώρο εργασίας. Είναι επίσης καλή ιδέα να αποτρέψετε έναν εργαζόμενο από το να λειτουργεί σε οποιονδήποτε δυνητικά επικίνδυνο χώρο, εάν φαίνεται να είναι συναισθηματικά αναστατωμένος για κάτι.

Να είστε προσεκτικοί σχετικά με την απροσδόκητη εισβολή που σχετίζεται με νεαρούς, ζώα ή ακόμα και φίλους που μπορεί απλώς να περιπλανηθούν στο χώρο εργασίας. Κάντε ρυθμίσεις για να διατηρήσετε την τοποθεσία ασφαλή. Σχεδιάστε και οραματιστείτε τα έργα σας με τις σκέψεις της πρόληψης ατυχιών.