Μεγιστοποιήστε την επικοινωνία στο γραφείο

0

Αλήθεια πιστεύεις ότι όλοι οι άνθρωποι είναι ίδιοι; Είμαστε διαφορετικοί γενετικά, σωματικά και εκπαιδευτικά. Σας έχουν απολύσει ποτέ και δεν ξέρετε γιατί; Η επικοινωνία προέρχεται και από τους δύο ανθρώπους ή όχι; Μιλάτε άλλη γλώσσα; Τι περιμένεις από εμένα? Στην πραγματικότητα, αν δεν ακούμε ο ένας τον άλλον, υποθέτουμε ότι οι άνθρωποι καταλαβαίνουν όλα όσα είπαμε. Είναι κάτι περισσότερο από απλά λόγια. Είναι ο ήχος της φωνής, η ταχύτητα ή η βραδύτητα. Η δυνατότητα κοινής χρήσης μικρών ποσοτήτων πληροφοριών κάθε φορά. Χρειάζεται να δώσουμε μόνο μεγάλες ποσότητες πληροφοριών για να ξεχωρίσουμε; Αναρωτιόμαστε ποιο είναι το κίνητρο για να κάνουμε μια τέτοια ερώτηση; Μια αμφίδρομη συνομιλία είναι πιο παραγωγική. Είναι ο πιο γρήγορος και αποτελεσματικός τρόπος επικοινωνίας.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι ερμηνείας των συμπεριφορών των άλλων. Η συμπεριφορά σας επηρεάζεται από την κατάσταση. Αυτή η εξέλιξη έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια. Κανένα στυλ ανθρώπου δεν είναι καλύτερο από τους άλλους. Ωστόσο, αν κατανοείτε τα κίνητρά σας, τα δυνατά σημεία και τις αδυναμίες των γύρω σας, τότε μπορείτε να επικοινωνήσετε καλύτερα μαζί τους.

Για να το κάνετε αυτό πρέπει να κατανοήσετε και τα δικά σας χαρακτηριστικά, τις αδυναμίες, τα δυνατά σας σημεία. Μην μπερδεύεστε, μην μπερδεύεστε από την αλληλεπίδραση των άλλων. Αυτή η άσκηση είναι μόνο για να μάθουμε για τον εαυτό μας. Πώς απεικονίζουμε και εκτιμούμε τον εαυτό μας, πώς σκεφτόμαστε και επεξεργαζόμαστε τις πληροφορίες. Αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε γιατί δεν είμαστε στον ίδιο δρόμο πνευματικά, λεκτικά με κάποιον άλλο. Έχουν εντελώς διαφορετικές αξίες και διαδικασία σκέψης από εμάς.

1. Καλύτερη επικοινωνία και σχέσεις μέσω της κατανόησης των ανθρώπων.

2. Μεταχειριστείτε τους ανθρώπους όπως θέλετε να σας φέρονται. Κατανοήστε τους ανθρώπους όπως θέλετε να σας καταλαβαίνουν.

3. Δημιουργήστε σχέσεις.

4. Τρεις τρόποι ενσωμάτωσης πληροφοριών κοιτάξτε, ακούστε και δείτε.

5. Μάθετε πώς να αξιοποιείτε πόρους, γνώσεις μέσα από δημιουργικές ιδέες στο γραφείο σας; Το προσωπικό μπορεί να μην αισθάνεται άνετα να μιλήσει. Βρείτε μια λειτουργία θετικής πρότασης.

6. Στυλ συμπεριφοράς και πώς να μεγιστοποιήσετε τα δυνατά σημεία του και να ελαχιστοποιήσετε τις αδυναμίες του στο γραφείο.

7. Πώς τα συστήματα και η δομή εξοικονομούν χρόνο και χρήμα.

8. Βελτιώστε την παραγωγικότητα μέσα από ενέργειες, πώς να λαμβάνετε αποφάσεις.

9. Βάλτε τους άλλους να μάθουν θετικές συμπεριφορές, οι οποίες βοηθούν στη ροή της επικοινωνίας.

10. Εκπέμπουν αυτοπεποίθηση! Δείξτε με τη δράση σας τον τρόπο λήψης αποφάσεων, την επίλυση προβλημάτων και την επικοινωνία. Προσωπικά επιτυγχάνετε επιτυχία με ισχυρή επικοινωνία.

Σας αρέσει ή χρειάζεστε ένα μείγμα στυλ προσωπικότητας στο χώρο εργασίας σας; Θα ήταν το γραφείο σας το ίδιο παραγωγικό γραφείο αν δεν είχατε ένα μείγμα από στυλ διαχείρισης ή προσωπικότητες; Πώς μπορείτε να ξεκινήσετε καλύτερα τη θετική επικοινωνία; Πώς μπορούμε να αφαιρέσουμε την αρνητική δύναμη στο χώρο εργασίας; Ενθαρρύνετε την εκπαίδευση με τους υπαλλήλους σας. Η ανταμοιβή των εργαζομένων κοστίζει τόσο λίγο και οι ανταμοιβές είναι τόσο μεγάλες.

Κάθε τμήμα χρειάζεται ένα σύστημα επιβράβευσης είτε πρόκειται για μια πλακέτα, μια εικόνα του τιμητικού τοίχου για να τη δουν όλοι. Θα δείτε μια βελτίωση σε τόσους πολλούς τομείς. Αν θέλετε να προσθέσετε μια χρηματική ανταμοιβή με αυτό, τόσο το καλύτερο. Χρηματική αποζημίωση για την αποστολή υπαλλήλου στην εταιρεία σας. Αυτές δεν είναι νέες ιδέες, έχουν χρησιμοποιηθεί με επιτυχία σε πολλές εταιρείες, οπότε γιατί όχι και η δική σας;