Καταπολέμηση της αρνητικότητας στο χώρο εργασίας

0

Πόσοι εκτός από μένα έχουν δουλέψει σε ένα περιβάλλον όπου ο κόσμος κουτσομπολεύει συνεχώς; Πώς σου φάνηκε να δουλεύεις σε ένα τέτοιο μέρος;

Πόσοι εκτός από εμένα έχουν συνεργαστεί με κάποιον που παραπονιόταν συνεχώς για τα πάντα; Τι κάνατε για αυτό το άτομο;

Ποιος εκτός από εμένα έχει δουλέψει με ανθρώπους που μπερδεύονται με κάθε αλλαγή στη δουλειά; Πώς σας επηρέασε αυτή η συμπεριφορά;

Η αρνητικότητα είναι συνήθεια. Όταν η αρνητικότητα κυριαρχεί σε έναν χώρο εργασίας, γίνεται μέρος της κουλτούρας. Η πολιτιστική αρνητικότητα απαιτεί μια ριζική αναδιάρθρωση ολόκληρου του εργασιακού περιβάλλοντος και αυτή η αλλαγή κουλτούρας διαρκεί τουλάχιστον πέντε χρόνια. Το κλειδί είναι να κρατήσετε την αρνητικότητα από την αρχή, επειδή ο αντίκτυπος της αρνητικότητας στο χώρο εργασίας στην επιχείρησή σας μπορεί να είναι καταστροφικός. Μερικές επιχειρηματικές συνέπειες της αρνητικότητας μπορεί να είναι:

· Παράπονα πελατών

· Λάθη και κακή ποιότητα εργασίας

· Αυξημένη εναλλαγή εργαζομένων

· Θέματα απουσίας και καθυστερήσεων

· Συγκρούσεις προσωπικότητας

· Κακό ηθικό

· Ελλειψη κινήτρου

· Απώλεια πίστης στον οργανισμό

· Μειωμένη δημιουργικότητα

Οι επιπτώσεις της αρνητικότητας είναι μετρήσιμες και θα επηρεάσουν το τελικό αποτέλεσμα στην επιχείρησή σας. Θα σας επηρεάσει επίσης ως εργαζόμενο, τόσο ψυχικά όσο και σωματικά, τόσο στο σπίτι όσο και στη δουλειά. Οι εργαζόμενοι σε ένα αρνητικό περιβάλλον εργασίας με χαμηλό ηθικό είναι πιθανό να πάρουν μαζί τους τη στάση τους στο σπίτι. Η μακροχρόνια αρνητικότητα δημιουργεί μια διαρκή κατάσταση συναισθηματικής αεροπειρατείας – την αντίδραση μάχης ή φυγής, η οποία με τη σειρά της επηρεάζει την υγεία και τις σχέσεις.

Η ριζωμένη αρνητικότητα στο χώρο εργασίας είναι ένα σοβαρό πρόβλημα που απαιτεί μια λεπτομερή και ολοκληρωμένη λύση που περιλαμβάνει μακροπρόθεσμο σχεδιασμό και αφοσίωση στην αλλαγή. Σε αυτό το άρθρο θα σας δώσω μερικές ιδέες και συμβουλές για το πώς να αντιμετωπίσετε την ατομική αρνητικότητα: τη δική σας και τους συναδέλφους σας.

Ας ξεκινήσουμε με τη δική μας αρνητικότητα. Πώς αναγνωρίζετε πότε είστε αρνητικοί;

· Σκέψεις

· Λεκτική αρνητικότητα

· Μη λεκτική – γλώσσα του σώματος

· Παραγλώσσα – τόνος φωνής, ένταση, καθόλου ομιλία.

Αρνητικές σκέψεις:

· Είμαι παγιδευμένος σε αυτή τη δουλειά

· Το αφεντικό μου είναι ηλίθιος

· Αυτό το μέρος είναι χάλια

· Ο συνάδελφός μου κάνει λιγότερα και πληρώνεται περισσότερο

· Αυτό το νέο έργο είναι πραγματικά ανόητο

· Ανυπομονώ για τις 5:00!

Ποιες πιστεύετε ότι μπορεί να είναι οι επιπτώσεις αυτού του είδους σκέψης στην ψυχική σας υγεία; Τι θα λέγατε για τη φυσική σας κατάσταση;

Η αρνητικότητα είναι επιλογή. Το να αισθάνεσαι εγκλωβισμένος σε μια δουλειά είναι επιλογή. Το να αγανακτείς με το αφεντικό σου επειδή είναι στήθος είναι μια επιλογή. Κανείς δεν είναι πραγματικά παγιδευμένος σε μια δουλειά. υπάρχουν πάντα επιλογές. Μπορείς:

· Επιλέξτε να βρείτε άλλη δουλειά,

· Μείνετε και αξιοποιήστε στο έπακρο την κατάστασή σας

· Μείνε και κάνε το χειρότερο.

Όταν (και το έχω κάνει περισσότερο από ό,τι μου αρέσει να παραδέχομαι) κουτσομπολεύουμε, επικρίνουμε το αφεντικό, μιλάμε για το πώς είναι χάλια ο χώρος που εργαζόμαστε, γινόμαστε το λιγότερο ελκυστικό από όλους τους ανθρώπους: το θύμα. Κάνουμε τον χώρο εργασίας μας ακόμα χειρότερο για εμάς και για όλους τους άλλους.

Τι να κάνω? Αντίθετα, γίνετε μέρος της λύσης. Αναγνωρίστε τη δική σας αρνητικότητα και ζητήστε βοήθεια. Εάν είστε διευθυντής ή ιδιοκτήτης επιχείρησης, τίποτα δεν διαμορφώνει καλύτερα την ευθύνη από το να ζητάτε από τους υπαλλήλους σας να σας βοηθήσουν να κάνετε μια αλλαγή στη στάση. Πείτε τους μεμονωμένα ότι προσπαθείτε να γίνετε πιο θετικοί και ζητήστε προτάσεις. Όποια και αν είναι η απάντηση, πείτε μόνο «ευχαριστώ». Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε τις καλύτερες από τις προτάσεις. Αναλάβετε την ευθύνη της επιλογής σας. Μετά αλλάξτε το. Κάντε το για 21 ημέρες και θα σας γίνει συνήθεια.

Τι γίνεται λοιπόν αν ο υπάλληλος ή ο συνάδελφός σας είναι ο αρνητικός; Τί κάνεις λοιπόν? Εάν πρόκειται για έναν συνάδελφο με τον οποίο δεν είστε κοντά, μπορείτε να ακούσετε τα παράπονα αυτού του ατόμου και να πείτε κάτι όπως “αυτή είναι μια ενδιαφέρουσα προοπτική, αλλά δεν το βλέπω έτσι” ή κάτι τέτοιο. Τελικά αυτό το άτομο είτε θα σταματήσει να παραπονιέται σε εσάς, είτε θα πάρει τον υπαινιγμό ότι θέλετε θετική, όχι αρνητική συμβολή.

Εάν η κολλητή είναι φίλος, μπορείτε να αντιμετωπίσετε την αρνητικότητά της με έναν διασκεδαστικό τρόπο: βγάλτε δύο βάζα αρνητικότητας, ένα για εσάς και ένα για εκείνη. Κάθε φορά που ένας από εσάς πιάνει τον άλλον να λέει κάτι αρνητικό, ένα δολάριο μπαίνει στο βάζο. Μετά από 21 ημέρες, το άτομο με τα λιγότερα χρήματα στο βάζο παίρνει τα έσοδα και από τα δύο βάζα.

Εάν είστε διευθυντής ή προϊστάμενος, να είστε πολύ προσεκτικοί όσον αφορά την αξιολόγηση της στάσης κατά την πρόσληψη. Ακούστε προσεκτικά τι λέει ο υποψήφιος εργαζόμενος για τον πρώην εργοδότη του/της. Αναζητήστε υπαινιγμούς αρνητικότητας και ακολουθήστε τα ένστικτά σας σχετικά με το αν θα προσλάβετε ή όχι αυτό το άτομο.

Εάν έχετε έναν υπάλληλο που έχει πάει αρνητικά, αντιδράστε γρήγορα. Συζητήστε με το άτομο και μάθετε τι είναι αυτό που προκαλεί την αλλαγή στη στάση. Βοηθήστε τον/την να αναγνωρίσει τον λόγο της αρνητικότητας. Μερικές φορές η αρνητικότητα είναι δικαιολογημένη και θα πρέπει να το αναγνωρίσετε. Εάν είναι δυνατόν, συζητήστε τρόπους επίλυσης όποιων ζητημάτων προκύψουν στη συζήτηση.

Βοηθήστε αυτό το άτομο να αναλάβει την ευθύνη για την αρνητικότητα. Ακόμα κι αν υπάρχουν βάσιμοι λόγοι για να νιώθεις αρνητικός, η έκφραση της αρνητικότητας δεν είναι ποτέ κατάλληλη στον χώρο εργασίας. Μπορεί να μην μπορείτε να αλλάξετε τον τρόπο που βλέπει ο υπάλληλος την κατάσταση, αλλά μπορείτε να επηρεάσετε τη συμπεριφορά κατά τις ώρες εργασίας.

Βοηθήστε το άτομο να αντικαταστήσει τις αρνητικές συμπεριφορές με πιο θετικές. Να είστε συγκεκριμένοι. Πείτε στον υπάλληλο ακριβώς ποια συμπεριφορά έχετε παρατηρήσει, πώς επηρεάζει τη δουλειά και τους ανθρώπους στο χώρο εργασίας σας. Στη συνέχεια, περιγράψτε ακριβώς αυτό που θέλετε να δείτε.

Συνεχίστε με σχόλια σε τακτική βάση και αναγνωρίστε την πρόοδο προς τον νέο στόχο.

Μερικές φορές δεν θα έχετε άλλη επιλογή από το να απολύσετε ένα πραγματικά αρνητικό άτομο. Εάν ναι, κάντε το πριν αυτό το άτομο έχει τον χρόνο και την ευκαιρία να μολύνει τον χώρο εργασίας σας. Οποιαδήποτε καθυστέρηση θα δημιουργήσει βλάβη που διαρκεί πολύ μετά την αποχώρηση του υπαλλήλου.

Εν τω μεταξύ, μοντελοποιήστε τη συμπεριφορά που θέλετε να δείτε στους υπαλλήλους σας. Ό,τι κάνετε και λέτε ως ηγέτης παρατηρείται και εσωτερικεύεται από τους υπαλλήλους σας, οπότε γίνετε η αλλαγή που θέλετε να δείτε.