Κατανόηση των πολιτικών γραφείου στον εργασιακό χώρο του 21ου αιώνα

0

Office Politics: The Art Of The Possible

Το να παίζεις πολιτική είναι σαν να κάνεις σεξ. Σχεδόν όλοι το κάνουν, αλλά κανείς δεν αισθάνεται άνετα να συζητά τι ακριβώς κάνει. Θα μιλάμε για ώρες, ωστόσο, για το τι μπορεί να κάνουν οι άλλοι. Συνήθως, χρησιμοποιούμε τον όρο «παίζοντας πολιτική» μόνο για να περιγράψουμε τη συμπεριφορά των συναδέλφων μας – ποτέ τη δική μας. Απομυζούν, μπλοκάρουν και χειραγωγούν, αλλά εμείς χτίζουμε σχέσεις, αναπτύσσουμε στρατηγικές και ανοίγουμε κανάλια επικοινωνίας.

Η παραπάνω παράγραφος παρατέθηκε από το πρόσφατο βιβλίο της Δρ. Marie McIntyre, “Secrets to Winning at Office Politics”. Και είναι αλήθεια! Όταν οι άνθρωποι τοποθετούνται μαζί σε μια εταιρεία (ή σε μια οικογένεια, ή σε ένα τηλεοπτικό νησί του ριάλιτι), είναι στη φύση του ανθρώπου να ανταγωνίζεται για δύναμη, επιρροή, ανταμοιβές και αναγνώριση. Ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι πραγματοποιούν αυτόν τον ανταγωνισμό και την αξία που δίνουν τα άτομα στα λάφυρα, είναι αυτό που ονομάζουμε πολιτική γραφείου.

Αγνοήστε την πολιτική σε κίνδυνο! Ένας σίγουρος τρόπος για να μην σας προσέξουν στη δουλειά είναι απλώς να επιτρέψετε στη λαμπρότητα της δουλειάς σας να μιλήσει από μόνη της – εκτός εάν, φυσικά, η δουλειά σας κερδίζει βραβεία Νόμπελ ή εάν φέρετε μόνοι σας εκατομμύρια πωλήσεις. Και το να μην σε προσέχουν είναι ένας σίγουρος τρόπος για να βάλεις σε αδιέξοδο την καριέρα σου. Έχετε παρατηρήσει ποτέ ότι οι παίκτες της ομάδας, όχι απαραίτητα οι πιο σκληρά εργαζόμενοι, έχουν συνήθως τη μεγαλύτερη επιρροή; Είναι εντελώς αφελές να πιστεύεις ότι μπορείς να αγνοήσεις την αλληλεπίδραση και να επηρεάσεις τους συναδέλφους και το αφεντικό σου και να είσαι ακόμα επιτυχημένος.

Υπάρχουν πάντα άνθρωποι που φυσικά περιηγούνται μέσα και γύρω από τον οργανισμό για να ολοκληρώσουν τα πράγματα. Για όσους από εμάς δεν έχουμε γεννηθεί με ιδιοφυΐα να τα πηγαίνουμε καλά με τους ανθρώπους, η επιτυχία στα πολιτικά γραφεία μπορεί να είναι τόσο απλή όσο να μας αρέσει χωρίς να είναι ψεύτικοι. Μπορείτε να μάθετε να επικοινωνείτε πειστικά και να αναπτύξετε ένα διεκδικητικό στυλ που να υποστηρίζεται από γεγονότα.

Οι εταιρείες που ασκούν τη διαχείριση απόδοσης δίνουν στην πραγματικότητα αξία στις συμπεριφορές επιρροής και επικοινωνίας των υπαλλήλων τους, ακόμη και στα χαμηλότερα επίπεδα του οργανισμού. Πιστεύουν, σωστά, ότι παίρνουν το καλύτερο από τους υπαλλήλους τους όταν ο εργαζόμενος ασχολείται πλήρως όχι μόνο με τα καθήκοντα που εκτελεί, αλλά με την εταιρεία γενικότερα.

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου η πολιτική γραφείων αποθαρρύνει τα κίνητρα. Το κουτσομπολιό μπορεί να είναι επικίνδυνο. Όταν είναι μοχθηρό και προσωπικό, είναι σχεδόν ανήθικο. Εάν συμμετέχετε σε μια συζήτηση που μετατρέπεται σε κουτσομπολιά, μπορείτε να προσπαθήσετε να ανακατευθύνετε διακριτικά τη συζήτηση σε πιο εποικοδομητικά θέματα. Και το να πιάνεις το αφεντικό σου μπορεί να είναι επικίνδυνο αν αργότερα χρησιμοποιηθεί εναντίον σου.

Οι κλίκες φαίνονται τόσο λυκείου. Ωστόσο, επιμένουν στο γραφείο. Είναι πραγματικά φυσικό για άτομα με παρόμοια ενδιαφέροντα ή εμπειρία να συναναστρέφονται μεταξύ τους, ειδικά αν έχουν περάσει πολλά μαζί. Εάν υπάρχει θετική κουλτούρα στη δουλειά σας, οι κλίκες προς τις οποίες μπορεί να έλκεστε φυσικά θα σας αποδεχτούν σιγά σιγά. Επιμείνετε με θετική στάση.

Οι συνάδελφοι που μαχαιρώνουν πίσω είναι από τους χειρότερους. Σου φαίνονται θετικά, μετά δυσφημούν τη δουλειά ή τον χαρακτήρα σου ή κλέβουν τις ιδέες σου πίσω από την πλάτη σου. Η αντιμετώπισή τους μπορεί να είναι προδοτική για την καριέρα σας και μόνο αφού βεβαιωθείτε ότι δεν είστε εσείς το πρόβλημα. Από τη σκοπιά σας, θα είναι καλύτερα να ασκείτε την πολιτική του γραφείου με έναν ανυψωτικό, θετικό τρόπο.

Τα κακά αφεντικά μπορούν εύκολα να κάνουν τον χώρο εργασίας σας να φαίνεται εξαιρετικά πολιτικός. Όταν το αφεντικό δείχνει λίγη ομοιοκαταληξία ή λόγο, οι κανονικοί τρόποι επικοινωνίας και επιρροής καταρρέουν. Οι υπαινιγμοί και η αντίληψη γίνονται λειτουργικές. Τα γεγονότα φαίνεται να έχουν μικρή σημασία. Θα πρέπει να επιλέξετε μια στρατηγική για να αντιμετωπίσετε ένα κακό αφεντικό για να διατηρήσετε την καριέρα σας.

Η κουλτούρα μιας εταιρείας ορίζεται από τον τρόπο με τον οποίο λαμβάνονται οι αποφάσεις και από το πώς η επιρροή επιτρέπεται να ρέει πάνω-κάτω στην ιεραρχία – με λίγα λόγια, από την πολιτική της. Η αγκαλιά της κουλτούρας συνήθως θα σας ωφελήσει. Και όταν εγγραφείτε, θα έχετε την ευκαιρία να βάλετε τη δική σας σφραγίδα -καλώς ή κακώς- στην εταιρική κουλτούρα.