Η διαδικτυακή αναζήτηση εργασίας μπορεί να είναι μια γρήγορη και εύκολη εμπειρία

0

Είτε τους αγαπάτε είτε τους μισείτε, κάποια στιγμή στη ζωή μας, όλοι μας πρέπει να περάσουμε από την επίφοβη αναζήτηση εργασίας. Έχετε παρατηρήσει πόσο δύσκολο γίνεται να βρείτε δουλειά καθώς μεγαλώνετε; Βρέθηκα άνεργος στα 39 μου και σκέφτηκα ότι θα πάω σε άλλη δουλειά μέσα σε μερικές εβδομάδες. Λοιπόν, υπήρχαν πολλές κενές θέσεις τριγύρω, αλλά παρά το προσεκτικά προετοιμασμένο βιογραφικό μου και την καλογραμμένη συνοδευτική επιστολή, έλαβα μόνο 1 απάντηση σε 25 αιτήσεις σε διάστημα 3 μηνών και αυτό ήταν απλώς ένα απλό ευχαριστώ, αλλά όχι ευχαριστώ.

Φυσικά, αυτό ήταν πριν από μερικά καλά χρόνια τώρα και το μέσο για την εύρεση νέας εργασίας ήταν μέσω των γραφείων ευρέσεως εργασίας, των τοπικών κουρελιών ή από στόμα σε στόμα. Είναι τόσο πολύ διαφορετικό αυτές τις μέρες με τις ευκαιρίες που αποκαλύπτονται με αυτόν τον σούπερ αυτοκινητόδρομο πληροφοριών. Θα μπορούσα να είχα κάνει με λίγη ηλεκτρονική βοήθεια όταν ήμουν χωρίς δουλειά. Είναι πολύ πιο γρήγορο από την ταχυδρομική υπηρεσία και πολύ πιο εύκολο στην έρευνα και την παρακολούθηση.

Παρόλα αυτά, η αναζήτηση εργασίας εξακολουθεί να θεωρείται ως αναγκαίο κακό για πολλούς ανθρώπους. Μια επώδυνη και ταπεινωτική διαδικασία που τους κάνει να περιφρονούν τον εαυτό τους με κάθε απόρριψη ή αγνοημένη αίτηση. Υπάρχουν μερικοί άνθρωποι, ωστόσο, που αγαπούν μια καλή αναζήτηση εργασίας. Μερικοί αναζητούντες εργασία απλώς δεν μπορούν να αντισταθούν στο να μπουν και να βγουν από διαφορετικές θέσεις εργασίας και θέσεις, καθώς συνεχίζουν να προετοιμάζονται για νέες προκλήσεις ή/και προαγωγές. Είναι πιθανό να αφαιρέσετε το τσίμπημα, τη μονοτονία και τον φόβο από μια αναζήτηση εργασίας. Ακολουθούν μερικές προτάσεις για να μετατρέψετε αυτήν την απεχθή εργασία σε μια που αγαπάτε.

Εντάξει, πώς ακριβώς μπορούμε να μετατρέψουμε μια αναζήτηση εργασίας σε λιγότερο ενοχλητική ή εκφοβιστική προοπτική. Λοιπόν, με την προϋπόθεση ότι ακολουθείτε μερικές βασικές οδηγίες και οδηγίες, μπορείτε να κάνετε την αναζήτηση εργασίας σας πολύ πιο συναρπαστική και ενδιαφέρουσα.

Η πρώτη μεγάλη συμβουλή μιας επιτυχημένης αναζήτησης εργασίας είναι η δικτύωση. Μπορεί να είναι η λέξη της ημέρας, αλλά η δικτύωση δεν πρέπει να υποτιμάται ως πολύτιμη σειρά για την αναζήτηση εργασίας. Πρέπει να γνωρίσετε τόσους πολλούς ανθρώπους στον κλάδο που στοχεύετε, καθώς και σε συμμαχικούς κλάδους. Με αυτόν τον τρόπο, θα έχετε περισσότερες πιθανότητες να ακούσετε για τη δουλειά των ονείρων σας πολύ νωρίτερα από οποιονδήποτε άλλο.

Είναι γεγονός ότι πολλές θέσεις εργασίας που διαφημίζονται σε έντυπα και στον πίνακα ανακοινώσεων εταιρειών αναλαμβάνονται ακόμη και πριν καν δημοσιοποιηθούν οι θέσεις. Στατιστικά, είναι περίπου 80%. Ο λόγος που εξακολουθούν να διαφημίζονται είναι νομικός. Σύμφωνα με το νόμο, μια νέα κενή θέση εργασίας θα πρέπει να προκηρύσσεται δίκαια και για διάρκεια πριν καλυφθεί. Παρόλο που μια εταιρεία θα γνωρίζει ποιος θα καλύψει τη θέση εκ των προτέρων, πρέπει να περάσουν από αυτήν τη διαδικασία για να κρατήσουν μακριά από την πλάτη τους τις ταξιαρχίες για τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Το υπέροχο με τη δικτύωση είναι ότι είναι απλό. Απλώς χρειάζεται να συμμετάσχετε σε έναν αριθμό συλλόγων και ενώσεων που σχετίζονται με τον εν λόγω κλάδο. Για παράδειγμα, εάν ας πούμε ότι η διαφήμιση είναι εκεί που θέλετε να βρίσκεστε, μάθετε περισσότερα σχετικά με τις απαιτήσεις καταλληλότητας του Ad Club στην περιοχή σας. Εάν υπάρχουν συχνές άτυπες συναντήσεις του πλήθους των διαφημίσεων σε ορισμένα εστιατόρια/παμπ στην περιοχή σας, προσπαθήστε να λάβετε πρόσκληση και αν δεν μπορείτε, προσκαλέστε τον εαυτό σας με κάποιο τρόπο. Μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε σεμινάρια και συνέδρια που ενδιαφέρουν άτομα στο στοχευμένο επάγγελμά σας και με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να κάνετε την αναζήτηση εργασίας σας όχι μόνο ενδιαφέρουσα, αλλά και ικανοποιητική. Υποθέτω ότι ψάχνετε για μια δουλειά για την οποία έχετε γνήσιο ενδιαφέρον και όχι απλώς μια δουλειά για να φτιάξετε μερικά bob φυσικά.

Αλλά δεν υπάρχει μόνο δικτύωση. Εάν η δικτύωση δεν λειτουργεί για εσάς, μπορείτε να βασιστείτε στην ικανότητα μιας καλής εταιρείας συμβούλων για να σας βοηθήσει να αποκτήσετε τη θέση των ονείρων σας. Οι σύμβουλοι μπορούν πραγματικά να αποτελούν ουσιαστικό στοιχείο κάθε καλής αναζήτησης εργασίας, καθώς συνεργάζονται στενά με τους διάφορους κλάδους.

Μια τελευταία συμβουλή είναι να χτενίσετε τον διαδικτυακό κόσμο των αγγελιών για προσωρινές κενές θέσεις εργασίας. Οι περισσότερες εταιρείες ξεκινούν προσφέροντας μικρότερες, συναυλίες μερικής απασχόλησης και βραχυπρόθεσμα συμβόλαια, αλλά αν εισέλθετε και αποδείξετε τον εαυτό σας ως πλεονέκτημα, συχνά θα σας προσφέρεται μια θέση πλήρους απασχόλησης μετά από ένα χρονικό διάστημα.

Όποια μέθοδο κι αν επιλέγετε, να θυμάστε ότι η αναζήτηση εργασίας είναι τόσο ενδιαφέρουσα όσο την κάνετε. Αν πείσεις τον εαυτό σου ότι δεν πρόκειται να είναι τίποτα άλλο παρά άγχος και διαμάχη από την αρχή, τότε αυτό θα πάρεις. Συγκεντρώστε τον χρόνο και την προσπάθειά σας σε μια έξυπνη αναζήτηση εργασίας σε αντίθεση με μια συμβατική αναζήτηση εργασίας και σίγουρα θα δείτε τη διαφορά.