Η αναζήτηση εργασίας ξεκινά

0

Στο προηγούμενο άρθρο με τίτλο, “Δημιουργία βιογραφικού εισαγωγικού επιπέδου”, έδωσα συμβουλές για εμπειρίες που συμπεριέλαβα όταν συνέταξα το βιογραφικό μου. Μόλις ολοκλήρωσα τις εκπαιδεύσεις και είχα λάβει εκπαίδευση και πιστοποιήσεις, ήμουν έτοιμος να ξεκινήσω την αναζήτηση εργασίας.

Ο πιο γρήγορος τρόπος για να αποκτήσετε εισόδημα είναι μέσω μιας προσωρινής εταιρείας. Το μειονέκτημα, ωστόσο, είναι ότι δεν περιλαμβάνει οφέλη ή αναφορές. Εάν, ωστόσο, το δικό σας είναι το συμπληρωματικό εισόδημα και έχετε ήδη ασφάλιση μέσω συζύγου, είναι μια καλή επιλογή.

Ένας καλός τρόπος για να δουλέψουν οι μαμάδες γύρω από τα προγράμματα των παιδιών τους είναι να εργάζονται με μερική απασχόληση στο σχολικό σύστημα. Το έκανα αυτό ενώ τα παιδιά μου πήγαιναν στο δημοτικό και στο γυμνάσιο, αλλά μόλις μπήκαν στο γυμνάσιο, δεν ήταν ωραίο να έχω τη μαμά τριγύρω.

Ένας άλλος τρόπος για να αποφύγετε το κόστος της παιδικής φροντίδας είναι ο ένας γονέας να εργάζεται μέρες και ο άλλος νύχτες. Απαιτεί χρόνο ο ένας από τον άλλο, αλλά βοηθά στα οικονομικά. Όταν ξεκινάς με μικρά παιδιά, μερικές φορές κάνεις ό,τι χρειάζεται για να τα καταφέρεις. Γίνεται πιο εύκολο όταν τα παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο.

Εάν αναζητάτε προνόμια και ασφάλεια, μπορεί να θέλετε να υποβάλετε αίτηση για απασχόληση σε πόλη, πολιτεία ή ομοσπονδιακή πολιτεία. Η αμοιβή μπορεί να ξεκινά χαμηλότερη από τις θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό κλάδο, αλλά είναι σταθερή και μπορείτε να χτίσετε μια καριέρα κινούμενοι σε αυτά τα συστήματα.

Όταν αποφάσισα να ακολουθήσω την κρατική απασχόληση, πήγαινα στον ιστότοπο κάθε Δευτέρα το πρωί. Έκανα αίτηση για όλα. Χρειάστηκε περίπου ένας χρόνος για να εξασφαλίσω μια θέση, αλλά άξιζε τον κόπο. Η διαδικασία πρόσληψης είναι αργή. Είναι με την υποβολή της αίτησης. Στη συνέχεια, είναι η φάση της δοκιμής, ακολουθούμενη από πολλαπλούς γύρους συνεντεύξεων.

Για όσους βρίσκονται στον τεχνικό τομέα, οι κυνηγοί κεφαλών είναι αυτοί που λειτουργούν ως πράκτορες τοποθέτησης. Πληρώνονται με προμήθεια, άρα θέλουν να σας βρουν δουλειά. Συχνά, μένουν σε επαφή ακόμα και όταν δεν επιδιώκετε μια αλλαγή, απλά για να τους θυμάστε όταν έρθει η ώρα.

Έχετε κάποιο χόμπι ή εθελοντή; Μια θέση εθελοντή μπορεί να μετατραπεί σε θέση επί πληρωμή όταν παρουσιαστεί η ευκαιρία. Ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός μπορεί να λάβει επιχορήγηση που προβλέπει μια νέα θέση. Αν είσαι ήδη γνωστός, μπορεί να έχεις την ευκαιρία για συνέντευξη. Εάν κάνετε μαθήματα, για παράδειγμα, καράτε, μόλις φτάσετε σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο, ίσως μπορέσετε να γίνετε εκπαιδευτής.

Τι γίνεται με άτομα με ποινικό μητρώο ή αναπηρίες ψυχικής υγείας; Για όσους έχουν ποινικό μητρώο, ρωτήστε την τοπική κοινωνική υπηρεσία ή το γραφείο απασχόλησης για πληροφορίες σχετικά με το να γίνουν δεσμοί. Για όσους λαμβάνουν επιδόματα αναπηρίας, ρωτήστε το τοπικό τμήμα των υπηρεσιών αποκατάστασης πόσα μπορείτε να κερδίσετε χωρίς να τα χάσετε. Η Κοινωνική Ασφάλιση έχει ένα πρόγραμμα επιστροφής στην εργασία για να βοηθήσει στη μετάβαση.

Υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου όταν φτάσετε για τη συνέντευξη. Μαζί με το βιογραφικό, μπορεί να χρειαστείτε μεταγραφές και επιστολές αναφοράς. Η φυσική σας παρουσίαση είναι απαραίτητη. Τώρα δεν είστε πλέον απλώς ένας υποψήφιος στα χαρτιά. Αν και δεν απαιτούν όλες οι θέσεις μια συγκεκριμένη εικόνα, δεν βλάπτει να δείχνεις και να κάνεις το καλύτερο δυνατό.

Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για κούρεμα, στεγνό καθάρισμα και ξεκούραση. Αφήστε τον ερευνητή να δει πώς θα ωφεληθεί αν σας φέρει μαζί σας. Μόλις αποκτήσετε τη θέση, διατηρήστε μια καλή εργασιακή ηθική και στάση. Θυμηθείτε, εσείς είστε αυτός που έκανε αίτηση για τη δουλειά και κάποιος σας έδωσε μια ευκαιρία. Η δουλειά είναι αυτό που κάνεις από αυτήν. Συγχαρητήρια!