Εργασία με προπονητή καριέρας – Τι πρέπει να γνωρίζει κάθε άτομο που αναζητά εργασία

0

Στη σημερινή δύσκολη οικονομία, κάθε άτομο που αναζητά εργασία χρειάζεται βοήθεια για να βρει την επόμενη ευκαιρία απασχόλησής του με τον πιο αποτελεσματικό και πρόσφορο δυνατό τρόπο. Οι υπηρεσίες ενός προπονητή καριέρας απευθύνονται σε άτομα που είναι άνεργα ή σε αδιέξοδη δουλειά ή προσπαθούν να ανέβουν τη σκάλα ή να επανενταχθούν στο εργατικό δυναμικό.

Ιστορία

Το Career coaching όπως το ξέρουμε σήμερα, αναπτύχθηκε από τις ρίζες του από το εταιρικό coaching της δεκαετίας του 1980. Εκείνη την εποχή, οι μεγάλες εταιρείες είδαν τις κορυφαίες επιδόσεις τους να βιώνουν επαγγελματική ανάπτυξη και αυξημένες επιδόσεις μέσω της ανάθεσης ενός προπονητή ζωής. Αυτή η διαδικασία ωφέλησε βασικά στελέχη σε όλα τα επίπεδα του οργανισμού. Από τότε, το Career Coaching έχει εξελιχθεί σε μια υπηρεσία που είναι διαθέσιμη σε όσους αναζητούν εργασία παντού.

Εργασία με έναν προπονητή καριέρας

Κάθε υποψήφιος που σκέφτεται μια επιχειρηματική σχέση με έναν προπονητή καριέρας θα πρέπει πρώτα να γνωρίζει πώς λειτουργεί η διαδικασία. Είναι σημαντικό να συνδεθείτε με έναν προπονητή που θα καλύψει καλύτερα τις ανάγκες των ατόμων που αναζητούν εργασία. Αρχικά, αναμένετε να έχετε είτε πρόσωπο με πρόσωπο είτε τηλεφωνική διαβούλευση, για να καθορίσετε τόσο τους βραχυπρόθεσμους όσο και τους μακροπρόθεσμους στόχους απασχόλησης. Αυτό είναι ένα κρίσιμο ραντεβού που παρέχει στον προπονητή καριέρας τις απαραίτητες πληροφορίες για να βοηθήσει τον πελάτη του. Το Career Coach παρέχει πληροφορίες σχετικά με την επιλεγμένη σταδιοδρομία του υποψηφίου, τις προσδοκίες μισθών, τις τρέχουσες τάσεις στον κλάδο και παρέχει συμβουλές για τους υποψήφιους εργοδότες-στόχους που προσλαμβάνουν για την επιλεγμένη θέση του υποψηφίου.

Παρεχόμενες υπηρεσίες

Ο ρόλος ενός προπονητή καριέρας είναι να εκπαιδεύσει τον αναζητούντα εργασία ώστε να ξεπεράσει τον ανταγωνισμό του στην αγορά εργασίας. Παρέχουν τακτικά υπηρεσίες όπως εξερεύνηση σταδιοδρομίας, καθοδήγηση επιτυχίας σε συνεντεύξεις, κατάρτιση στρατηγικού σχεδίου καριέρας, βοήθεια για διαπραγματεύσεις μισθών, καθώς και συμβουλές στην αρχική διαδικασία σχεδιασμού σταδιοδρομίας. Όταν ένα άτομο που αναζητά εργασία χρειάζεται βοήθεια για την αναθεώρηση του βιογραφικού του ή πρόσθετες υπηρεσίες σταδιοδρομίας, το Career Coach έχει συνδέσεις στον κλάδο που προτείνει εύκολα. Το μέσο κόστος εργασίας με έναν προπονητή είναι μεταξύ 75,00-250,00 $ ανά ώρα.

Οφέλη

Ενώ το κόστος πρόσληψης ενός προπονητή καριέρας μπορεί να φαίνεται σαν ένα περιττό έξοδο όταν είναι άνεργος ή επανέρχεται στο εργατικό δυναμικό, τα οφέλη της σχέσης μπορεί να είναι η διαφορά μεταξύ της προσγείωσης μιας θέσης ή της παραμονής στο όριο της ανεργίας. Ο προπονητής αφιερώνει χρόνο προετοιμάζοντας τον υποψήφιο για συνεντεύξεις και συναντήσεις με υποψήφιους εργοδότες και κυριολεκτικά καθοδηγεί τον αναζητούντα εργασία προς την επιτυχία στη διαδικασία πρόσληψης. Τα άτομα που εργάζονται με έναν προπονητή καριέρας είναι πολύ πιο πιθανό να μπουν στην πόρτα του εργοδότη-στόχου τους και να ξεπεράσουν τους συνομηλίκους τους στην αγορά εργασίας.

Τι να ψάξω

Πριν αγοράσετε έναν προπονητή καριέρας, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να εντοπίσετε έναν επαγγελματία που προσφέρει αποτελέσματα. Κοιτάξτε την εργασιακή εμπειρία του προπονητή, ρωτήστε για τις επαγγελματικές του σχέσεις, προσδιορίστε τη φήμη τους στον κλάδο και ζητήστε αναφορές πριν προχωρήσετε με οποιονδήποτε προπονητή. Να γνωρίζετε πάντα τις αμοιβές του προπονητή καριέρας εκ των προτέρων και να ρωτάτε για τυχόν εγγυήσεις που προσφέρονται. Πάνω απ ‘όλα, μιλήστε με τον προπονητή πριν πάρετε μια τελική απόφαση, για να δείτε αν πρόκειται για ένα άτομο με το οποίο θα απολαύσετε τη συνεργασία σας.