Δώστε στον εαυτό σας ένα διάλειμμα! Η καλή παρακολούθηση της συνέντευξης ξεκινά ενώ είστε ακόμα στη συνέντευξη

0

Μόλις ολοκληρώσετε τις συνεντεύξεις σας και έχετε σταλεί τα ευχαριστήρια σημειώματα, ξεκινά αναμφισβήτητα το πιο δύσκολο κομμάτι της διαδικασίας…το παιχνίδι αναμονής.

Μπορεί να περάσουν εβδομάδες πριν η εταιρεία έχει σχόλια για εσάς. Από τη δική σας οπτική γωνία, ο ρυθμός μπορεί να είναι απογοητευτικός και δύσκολο να τον καταλάβετε.

Είναι ένα απλό γεγονός, ωστόσο, ότι ενώ η εργασία πρέπει να εκπληρωθεί, το χρονοδιάγραμμα μπορεί να είναι περίπλοκο λόγω μιας ποικιλίας λειτουργικών ζητημάτων. Η οθόνη ραντάρ της εταιρείας είναι πλήρως φωτισμένη. αυτή η θέση – και εσύ – αντιπροσωπεύει μόνο ένα «μπλιπ».

Φυσικά θέλετε να μάθετε το συντομότερο δυνατό για την κατάσταση της υποψηφιότητάς σας. Έτσι, μετά από μερικές εβδομάδες σκέφτεστε να τηλεφωνήσετε. Είναι όμως τώρα η κατάλληλη στιγμή; Δεν θέλετε να περιμένετε πολύ…δεν θέλετε να σας εκλαμβάνουν ως παράσιτο ή ως άτομο που είναι απελπισμένο… απλά θέλετε να ξέρετε πότε να σηκώσετε το τηλέφωνο.

Αφαιρέστε μέρος της ασάφειας και διευκολύνετε τον εαυτό σας, θέτοντας τις βάσεις για τη συνέχεια… όσο είστε ακόμα στη συνέντευξη.

Στο τέλος της συνομιλίας, θα πρέπει να ζητήσετε από τον υπεύθυνο προσλήψεων ένα πρόχειρο χρονοδιάγραμμα. Ρωτήστε ποια θα είναι τα επόμενα βήματα και πόσο σύντομα αναμένει να ολοκληρωθούν όλες οι συνεντεύξεις για τη θέση.

Εάν σας πει ότι αναμένουν να ολοκληρώσουν όλες τις συνεντεύξεις εντός δύο εβδομάδων, ξέρετε ότι μπορείτε να καλέσετε για να ρωτήσετε για την κατάσταση της εργασίας σε τρεις εβδομάδες (συνιστάται να περιμένετε άλλες 7 ημέρες μετά το χρονικό διάστημα που υποδεικνύεται).

Φυσικά, μπορεί να διαπιστώσετε ότι δεν έχει ληφθεί ακόμη κάποια απόφαση – οπότε θα πρέπει να ρωτήσετε πότε ο διευθυντής προσλήψεων πιστεύει ότι θα μάθει κάτι περαιτέρω.

Το θέμα εδώ είναι να γνωρίζετε πότε πρέπει να κάνετε την πρώτη κλήση.

Οι υποψήφιοι συνήθως αποχωρούν από τις συνεντεύξεις χωρίς να ζητούν χρονοδιάγραμμα. Εάν είστε το πρώτο άτομο που παίρνουν συνέντευξη, ο χρόνος αναμονής σας θα είναι πολύ διαφορετικός από το τελευταίο άτομο στη λίστα. Ξεκαθαρίστε κάποια από την ασάφεια κάνοντας αυτή την απλή ερώτηση.