Διάτρηση κλειδαριάς ντουλαπιού αρχείων

0

Τα ντουλάπια αρχείων χρησιμοποιούνται συνήθως σε χώρους γραφείου. Χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση σημαντικών ή/και εμπιστευτικών αρχείων και εγγράφων. Εκτός από αρχεία και έγγραφα, τα ντουλάπια αρχειοθέτησης χρησιμοποιούνται επίσης γενικά για την αποθήκευση προμηθειών γραφείου, όπως χαρτί ομολόγων, στυλό, μολύβια, φακέλους, φακέλους, ταινία κάλυψης, συρραπτικά, καλώδια συρραφής, συνδετήρες και μια δέσμη άλλων αντικειμένων. Όσον αφορά την προσωπική χρήση, οι αρχειοθήκες συνήθως περιέχουν ακριβά αντικείμενα, πολύτιμες συλλογές, αντικείμενα που έχουν συναισθηματική αξία και φυσικά και σημαντικά έγγραφα.

Τα ντουλάπια αρχειοθέτησης είναι συνήθως εξοπλισμένα με κλειδαριά για να εμποδίζουν μη εξουσιοδοτημένα άτομα να έχουν πρόσβαση στα αντικείμενα που είναι αποθηκευμένα μέσα. Αλλά αν χάσατε με κάποιο τρόπο το κλειδί για την αρχειοθήκη σας, μπορεί να επέλθει χάος, ιδιαίτερα σε ένα περιβάλλον γραφείου όπου χρειάζονται πάντα σημαντικά έγγραφα και προμήθειες. Σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι σημαντικό να έχετε καθαρό κεφάλι και να είστε οπλισμένοι με λίγη εύχρηστη τεχνογνωσία. Μάθετε πώς να τρυπάτε την κλειδαριά του ντουλαπιού χρησιμοποιώντας τα σωστά εργαλεία. Δείτε πώς να το κάνετε:

Πρώτα συγκεντρώστε όλα τα εργαλεία σας. Θα χρειαστείτε ένα σετ τρυπανιών από χάλυβα, ένα τρυπάνι, λίγο λάδι μηχανής και ένα κατσαβίδι με επίπεδη κεφαλή. Όλα αυτά τα είδη μπορούν να αγοραστούν στο τοπικό σας κατάστημα υλικού. Μπορείτε επίσης να τα παραγγείλετε ηλεκτρονικά μέσω ενός αξιόπιστου ιστότοπου προμηθειών υλικού και κατασκευών.

Ξεκινήστε βάζοντας το τρυπάνι από χάλυβα σωστού μεγέθους στο τσοκ του ηλεκτρικού σας τρυπανιού. Επιλέξτε ένα τρυπάνι από χάλυβα που θα μπορούσε να εισέλθει στο μεγαλύτερο μέρος της κλειδαρότρυπας για να βεβαιωθείτε ότι θα σπάσει τα ρολά της κλειδαριάς. Βεβαιωθείτε ότι το τρυπάνι είναι καλά στερεωμένο στο ηλεκτρικό τρυπάνι χρησιμοποιώντας το κλειδί του τσοκ για να το σφίξετε.

Ρίξτε μερικές σταγόνες λάδι μηχανής και αλείψτε το στο τρυπάνι για να μειώσετε τη θερμότητα που προκαλείται από την τριβή που δημιουργείται από το τρύπημα της μεταλλικής κατασκευής κλειδαριάς.

Ξεκινήστε να τρυπάτε την κλειδαριά του ντουλαπιού αρχειοθέτησης σε μέτρια ταχύτητα. Βεβαιωθείτε ότι κρατάτε σταθερό το ηλεκτρικό τρυπάνι και εφαρμόζετε σταθερή πίεση σε αυτό. Μόλις τρυπήσετε τελείως την κατασκευή της μεταλλικής κλειδαριάς, ρυθμίστε το ηλεκτρικό τρυπάνι σας να αναποδογυρίσει και τραβήξτε το προσεκτικά από την κλειδαριά του ντουλαπιού αρχειοθέτησης.

Στη συνέχεια, πάρτε το κατσαβίδι με επίπεδη κεφαλή και τοποθετήστε το στην υποδοχή της μεταλλικής κατασκευής κλειδαριάς. Γυρίστε το κατσαβίδι δεξιόστροφα. Εάν καταφέρετε να σπάσετε την κλειδαριά του ντουλαπιού αρχείων, ο μοχλός απελευθέρωσης θα πρέπει να σκοντάψει και να βγει. Εάν όχι, επαναλάβετε τη διαδικασία από την αρχή μέχρι το τέλος, προχωρώντας στο επόμενο μεγαλύτερο μέγεθος τρυπανιού εάν είναι απαραίτητο. Μόλις καταφέρετε να καταστρέψετε την κλειδαριά του ντουλαπιού εσωτερικά και να κάνετε τον μοχλό απελευθέρωσης να υποχωρήσει, θα έχετε επιτέλους πρόσβαση στα αρχεία σας ή/και στα είδη γραφείου σας.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε τώρα είναι να αντικαταστήσετε την κλειδαριά της αρχειοθήκης. Αλλάξτε την κλειδαριά το συντομότερο δυνατό για να προστατεύσετε το περιεχόμενό της. Οι κλειδαριές ντουλαπιών αρχειοθέτησης είναι αρκετά εύκολο να βρεθούν. Μπορείτε να τα αγοράσετε στα περισσότερα καταστήματα υλικού. Όταν αγοράζετε μια νέα κλειδαριά, φέρτε την παλιά, σπασμένη κλειδαριά για να μπορείτε να συγκρίνετε τα μεγέθη.