Δημιουργήστε καινοτομίες στην επικοινωνία σας!

0

Αντιμετωπίζετε πάντα αδιέξοδα στην επικοινωνία σας με τους ανθρώπους; Πάντα μπαίνεις σε διαφωνίες όπου κανείς δεν είναι ο νικητής και οι δύο πλευρές κατέληξαν αναστατωμένοι, θυμωμένοι ή απογοητευμένοι ο ένας με τον άλλον;

Πώς μπορούμε να ξεπεράσουμε το επικοινωνιακό εμπόδιο και να κατανοήσουμε την άποψη και των δύο μερών υπό ένα νέο πρίσμα; Επιτρέψτε μου να το τονίσω αυτό περιγράφοντας μια απλή επίδειξη.

Πρώτα απ ‘όλα, φανταστείτε ότι έχω ένα χαρτόνι με και τις δύο πλευρές βαμμένες σε διαφορετικά χρώματα, η μία πλευρά είναι μπλε και η άλλη είναι πορτοκαλί. Στέκομαι στη μέση ενός δωματίου, κρατάω την κάρτα ψηλά και ρωτάω τους ανθρώπους ποιο είναι το χρώμα της κάρτας. Οι άνθρωποι στη μία πλευρά του δωματίου θα έλεγαν ότι είναι μπλε ενώ η άλλη πλευρά θα έλεγαν ότι είναι πορτοκαλί.

Οι άνθρωποι δεν θα καταλάβαιναν γιατί οι άνθρωποι της άλλης πλευράς της αίθουσας θα μπορούσαν να κάνουν λάθος μια τόσο απλή ερώτηση και να τη δουν λάθος, πεπεισμένοι ότι η απάντησή τους είναι σωστή. Σκεφτείτε ότι δεν υπάρχει σωστή απάντηση σε αυτή την ερώτηση και ότι και οι δύο απόψεις είναι εξίσου σωστές και έγκυρες προερχόμενοι από την άποψη που είχαν οι άνθρωποι για την κάρτα.

Επαναφέροντας αυτό στο πλαίσιο της επικοινωνίας, είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θα είχαν αντιμετωπίσει παρόμοιο πλαίσιο όπου οι άνθρωποι εμπλέκονται σε αδιέξοδο, πιστεύοντας ακράδαντα ότι αυτός/αυτή έχει δίκιο και η άλλη πλευρά έχει άδικο.

Ο τρόπος για να επιτύχετε μια σημαντική ανακάλυψη είναι ότι αυτός ο τομέας είναι η προθυμία και η γενναιοδωρία να εγκαταλείψετε την άποψή σας ως τη μόνη “σωστή” άποψη και να περπατήσετε στην άλλη πλευρά του δωματίου για να δείτε πώς είναι εκεί. Μόνο περνώντας στην άλλη πλευρά του δωματίου μπορούμε να δούμε ότι η κάρτα είναι βαμμένη με 2 διαφορετικά χρώματα σε κάθε πλευρά και τα δύο άτομα είναι σωστά!

Ωστόσο, τις περισσότερες φορές, είμαστε τόσο παγιδευμένοι στο ότι δείχνουμε καλά και φοβόμαστε να κοιτάξουμε πίσω που δεν μας αρέσει να παραδεχόμαστε στον άλλον ότι κάτι μπορεί να πάει στραβά για να σώσει κάποιο «πρόσωπο» για τον εαυτό του. Φοβόμαστε τόσο πολύ ότι κάνουμε λάθος που είμαστε ανένδοτοι στην άποψή μας είναι η μόνη σωστή άποψη. Ο άνθρωπος θέλει πάντα να έχει δίκιο και να δείχνει καλός / να αποφεύγει να δείχνει κακός. Πώς μπορούμε λοιπόν να προκαλέσουμε την αλλαγή σε αυτό;

Για να προκαλέσετε μια αλλαγή, κοινοποιήστε πρώτα την άποψή σας ως πιθανή άποψη που είχατε και όχι ως τη μόνη «σωστή» άποψη. Επικοινωνήστε με τους άλλους ανθρώπους γιατί είχατε αυτή την πιθανή άποψη ότι είναι και να είστε πρόθυμοι να ακούσετε τις σκέψεις του άλλου μέρους. Ένας από τους κύριους λόγους που διακόπτεται η επικοινωνία είναι επειδή οι άνθρωποι δεν ακούν προσεκτικά αυτά που λέγονται και κάνουν πάντα μια ερμηνεία αυτού που λέγεται. Η λανθασμένη ερμηνεία που προκύπτει από τη μη ακρόαση είναι το κύριο εμπόδιο.

Έτσι, αφού μοιραστείτε την άποψή σας ως μία από τις «πιθανές» απόψεις, ακούτε με πρόθεση την άποψη του άλλου για να καταλάβετε πλήρως αυτό που προσπαθεί να πει. Μετά την ακρόαση, μπορεί να διαπιστώσετε ότι και οι δύο απόψεις μπορεί να είναι εξίσου έγκυρες και απλώς αντιπροσωπεύουν 2 διαφορετικούς τρόπους θέασης των πραγμάτων. Όταν ακούτε με πρόθεση, δεν σταματάτε το άτομο πριν τελειώσει την ομιλία του. Δεν κρίνετε, αξιολογήστε αν οι άνθρωποι που μιλάνε έχουν δίκιο ή λάθος. Το κύριο θέμα είναι να δούμε πλήρως τα προβλήματα από τη σκοπιά του άλλου μέρους. Δοκιμάστε το και δείτε τους τύπους αποτελεσμάτων που μπορείτε να επιτύχετε!