Δεν μπορείτε να βοηθήσετε τους υπαλλήλους να επιτύχουν ευεξία χωρίς να μιλάτε για χρήματα

0

Τα χρηματικά ζητήματα κυριαρχούν στα εγκεφαλικά κύματα των εργαζομένων σας, επομένως η συμπερίληψη απλών οικονομικών προοπτικών στην επικοινωνία ευεξίας θα πρέπει να είναι κάτι το αδιανόητο. Δυστυχώς, οι έγκαιρες οικονομικές συμβουλές και τα μηνύματα για την πρόληψη του οικονομικού άγχους δεν περιλαμβάνονται στα περισσότερα μηνύματα που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι.

Σε όλο τον οργανισμό σας, οι εργαζόμενοι ανησυχούν για τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, τα αντίγραφα κίνησης πιστωτικών καρτών και τα συνταξιοδοτικά τους σχέδια. Πολλοί από αυτούς δεν διαθέτουν βασικές γνώσεις σχετικά με την αποταμίευση, τις δαπάνες, το χρέος και τις επενδύσεις.

«Μια βασική αλήθεια για τα οικονομικά είναι ότι όλοι ανησυχούν, όχι μόνο οι άνθρωποι που αγωνίζονται», λέει ο Bill Russo, πιστοποιημένος οικονομικός προγραμματιστής και διευθυντής της Concord Financial Planners στο Solon του Οχάιο. “Αυτά τα ζητήματα μπορεί να αρχίσουν να αποκτούν τη δική τους ζωή. Οι άνθρωποι φοβούνται αυτό που δεν καταλαβαίνουν, οπότε το άγχος γίνεται πάντα παρόν.”

Τα χρήματα και η υγεία είναι αναπόσπαστα – Θα πρέπει επίσης να ενσωματωθούν

Για να είναι ενημερωμένοι οι καταναλωτές της υγειονομικής περίθαλψης, οι άνθρωποι πρέπει να είναι γνώστες της υγείας και των οικονομικών. Και οι δύο τύποι αλφαβητισμού απαιτούν κατανόηση των αριθμών (π.χ. παρακολούθηση του σακχάρου στο αίμα και προετοιμασία προϋπολογισμού) και ένα πρόβλημα με το ένα από αυτά επηρεάζει το άλλο. Για παράδειγμα, τα χαμηλά πιστωτικά σκορ προκύπτουν από απλήρωτους λογαριασμούς υγείας και οι ληξιπρόθεσμοι λογαριασμοί προκαλούν συμπτώματα σωματικού στρες.

Οι περισσότεροι από τους πελάτες μας λένε ότι η υγεία και ο χρηματοοικονομικός γραμματισμός πρέπει να ενσωματωθούν πολύ περισσότερο στις επικοινωνίες ευεξίας. Στην πραγματικότητα, ορισμένοι προτείνουν ακόμη και ότι υπάρχει ένα ηθικό επιχείρημα για να διασφαλίσουμε ότι ενδυναμώνουμε τους ανθρώπους να χτίσουν μια οικονομική φωλιά καθώς εργαζόμαστε για να βελτιώσουμε την ποιότητα και τη διάρκεια της ζωής τους.

Σίγουρα, τα χρήματα έχουν κολλήσει στον κόσμο της ευεξίας μέσω κινήτρων. Βλέπουμε στοιχεία ότι τα κίνητρα είναι αποτελεσματικά για την ενίσχυση της εγγραφής και της έγκαιρης συμμετοχής σε προγράμματα ευεξίας – για παράδειγμα, πληρώνοντας κάποιον για να ολοκληρώσει μια Εκτίμηση Κινδύνων Υγείας ή για να συμμετάσχει σε ένα συγκεκριμένο στοιχείο ενός προγράμματος. Τα χρηματικά κίνητρα και οι μειώσεις στις εισφορές πριμοδότησης σε προγράμματα υγείας γίνονται επίσης πιο δημοφιλή.

Τα επόμενα χρόνια, θα δούμε οικονομικά κίνητρα να χρησιμοποιούνται για την επιβράβευση ατόμων που επιτυγχάνουν θετικά, μακροπρόθεσμα αποτελέσματα για την υγεία. Είναι πιθανό αυτά τα κίνητρα να είναι περισσότερο της ποικιλίας “ραβδί” παρά το “καρότο”. Γιατί; Η οικονομική έρευνα συμπεριφοράς βρίσκει ότι οι άνθρωποι βιώνουν περισσότερο πόνο από απώλειες επενδύσεων παρά ευτυχία από κέρδη ισοδύναμου μεγέθους. Και οι εργαζόμενοι φαίνεται να έχουν περισσότερα κίνητρα να βελτιώσουν την υγεία τους με τον κίνδυνο να χάσουν τα δικά τους χρήματα παρά κερδίζοντας ανταμοιβές.

Στο εγγύς μέλλον, τα κίνητρα θα τείνουν να χρησιμοποιούν λογαριασμούς “επιστροφής κατάθεσης” και να χάνουν χρήματα εάν δεν ληφθούν υπόψη οι προσωπικοί στόχοι ευεξίας. Αναζητήστε εργοδότες και σχέδια για την υγεία για να επινοήσετε προγράμματα που θα κάνουν τους πάντες να έχουν λίγο «δέρμα στο παιχνίδι».

3 Συμβουλές για να ξεκινήσετε

Μπορείτε να κάνετε το πρόγραμμα ευεξίας σας χώρο για βασική οικονομική εκπαίδευση και έμπνευση. Ακολουθούν 4 συμβουλές για να βοηθήσετε:

* Αγκαλιάστε το γάμο. Το να βοηθήσουμε τους υπαλλήλους να γίνουν γνώστες των οικονομικών συμβάλλει σημαντικά στο να τους βοηθήσουμε να γίνουν γνώστες της υγείας. Τα δύο θέματα θα πρέπει να πάνε χέρι-χέρι κάτω από το ίδιο πανό της «ευεξίας».

* Αξιοποιήστε τα οφέλη των «μικρών βημάτων». Ακριβώς όπως στοχεύετε να αποφύγετε τη σύγχυση των όρων υγείας και της ορολογίας, κρατήστε τη φωνή του οικονομικού σας υλικού ξεκάθαρη. Ακριβώς όπως δημιουργείτε μηνύματα σχετικά με την αξία των μικρών βημάτων για τη βελτίωση της σωματικής υγείας, η ίδια ιδέα μπορεί να εφαρμοστεί και στη «οικονομική ικανότητα». Όταν ο Russo εξηγεί τη δύναμη του σύνθετου τόκου, βγάζει ένα σκακιέρα και πένες. “Δείχνω στους ανθρώπους ότι αν διπλασιάσετε τον αριθμό των πένας καθώς μετακινείστε από τετράγωνο σε τετράγωνο, σύντομα θα χρειαστείτε εκατομμύρια. Το θέμα είναι να αποκαλύψετε μια φαινομενικά δύσκολη ιδέα με έναν προσιτό, ενδιαφέροντα τρόπο.”

* Διατηρήστε την επικοινωνία σας απλή και σύντομη. Επικοινωνήστε το οικονομικό περιεχόμενο με επικεφαλίδες που μπορούν να σαρωθούν, λίστες με κουκκίδες και ευανάγνωστα γραφήματα. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε βίντεο ενός λεπτού.