Ασφάλεια στο χώρο εργασίας, όλα εξαρτάται από την εκπαίδευση

0

Την περασμένη εβδομάδα, υπήρξαν προσπάθειες εισαγωγής νέας νομοθεσίας για την πρόληψη των εργατικών ατυχημάτων. Αυτή η είδηση ​​έγινε δεκτή με επιφυλακτική αποδοχή από τη Βασιλική Εταιρεία για την Πρόληψη των Ατυχημάτων. με έναν κορυφαίο αγωνιστή να δηλώνει ότι θα πρέπει να ασκηθεί περισσότερη πίεση στους ηγέτες των επιχειρήσεων για τη βελτίωση των προτύπων ασφάλειας στο χώρο εργασίας.

Πολλοί στο παρελθόν είπαν επίσης ότι η παροχή στους εργοδότες των σωστών πληροφοριών σχετικά με το πώς να κάνουν τον χώρο εργασίας ασφαλέστερο είναι ο καλύτερος τρόπος για να βοηθήσετε στην παροχή ενός ασφαλέστερου πιο υγιεινού και τελικά πιο ευτυχισμένου χώρου εργασίας.

Έτσι, το μεγάλο ερώτημα που θα θέσουν όλοι οι εργοδότες είναι τι μπορώ να κάνω για να βελτιώσω την ασφάλεια, εδώ είναι μερικές συμβουλές για τους εργοδότες για τη βελτίωση της ασφάλειας στο χώρο εργασίας.

Εκπαιδεύστε, Εκπαιδεύστε, Εκπαιδεύστε.

Η κάποτε διάσημη φράση του Tony Blair είναι εφαρμόσιμη σε πολλούς διαφορετικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων των χώρων εργασίας. Το βασικό μήνυμα εδώ είναι η εκπαίδευση και η εκπαίδευση των εργοδοτών και των εργαζομένων, μπορεί να ακούγεται απλό, αλλά δεν μπορείτε να περιμένετε από τους εργαζόμενους να εφαρμόζουν απλές διαδικασίες ασφαλείας εάν δεν έχουν εκπαιδευτεί. Η Royal Society for the Prevention of Accidents προσφέρει πολλά μαθήματα για εσάς και τους υπαλλήλους σας, εάν πιστεύετε ότι τα χρειάζονται. Περιγράφουν τα μαθήματα ως τέτοια “Τα μαθήματα διαχείρισης έχουν σχεδιαστεί για να διασφαλίσουν ότι όλοι, από τους διευθυντές μέχρι τους επόπτες πρώτης γραμμής και τους διευθυντές γνωρίζουν τις βέλτιστες πρακτικές και τις ευθύνες τους. Τα μαθήματα δεξιοτήτων της RoSPA παρέχουν στους εργαζόμενους εκπαίδευση που απαιτείται για να κάνουν τη δουλειά τους με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα “. Αυτά τα μαθήματα κατάρτισης θα μπορούσαν να αποδειχθούν ανεκτίμητα.

Αξιολογήστε τον τόπο της επιχείρησής σας

Είτε είστε ιδιοκτήτης ενός καταστήματος ή μιας παμπ είτε απλώς διευθύνετε την επιχείρησή σας από ένα μικρό γραφείο. πληρώνει για να βεβαιωθείτε ότι η περιοχή στην οποία εργάζεστε είναι ασφαλής. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν διευθύνετε μια επιχείρηση που συναλλάσσεται με μέλη του κοινού, καθώς εάν μπορείτε να δείξετε ότι έχετε λάβει μέτρα για να βελτιώσετε την ασφάλεια της επιχείρησής σας, τότε είναι πιθανό να μειώσετε τα ασφάλιστρα δημόσιας ευθύνης σας.

Για να βελτιώσετε την ασφάλεια του χώρου εργασίας σας είναι αρκετά απλό, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να βεβαιωθείτε ότι εξουδετερώνονται τυχόν πιθανοί κίνδυνοι. Αυτό σημαίνει επισκευή τυχόν κατεστραμμένων σανίδων δαπέδου και ξεχαρβαλωμένων ράφια, βασικά μειώνει κάθε πιθανότητα τραυματισμού λόγω φθοράς. Αν και μπορεί να κοστίσει να διορθωθούν όλοι οι πιθανοί κίνδυνοι, τα χρήματα που εξοικονομήθηκαν με την αποζημίωση των τραυματισμένων εργαζομένων καθώς και την εύρεση κάλυψης για τον τραυματισμένο υπάλληλο.

Τέλος, μην παίρνετε σοβαρά υπόψη την ασφάλεια στο χώρο εργασίας

Η ασφάλεια στο χώρο εργασίας μπορεί να μην φαίνεται ότι είναι τόσο σημαντική στο μεγάλο σχέδιο των πραγμάτων, αλλά υπάρχουν τόσα πολλά οφέλη. Το αρχικό κόστος της εκπαίδευσης και της εφαρμογής καλής ασφάλειας στο χώρο εργασίας είναι μικρό σε σύγκριση με οποιαδήποτε αποζημίωση μπορεί να χρειαστεί να πληρώσετε. Το άλλο σημαντικό όφελος από την ύπαρξη ενός ασφαλούς χώρου εργασίας είναι ένα πιο ευτυχισμένο εργατικό δυναμικό και με ένα χαρούμενο εργατικό δυναμικό θα πρέπει να έχετε μια ευτυχισμένη επιχείρηση.