Ασφάλεια ικριωμάτων – Συχνές ερωτήσεις

0

Με την κατανόηση των εξαρτημάτων του ικριώματος οι εργαζόμενοι στην ασφάλεια θα μπορούσαν στην πραγματικότητα να αποτρέψουν 4.500 τραυματισμούς και 50 θανάτους κάθε χρόνο. Και μπορείτε να μαντέψετε τι θα έσωζε αυτό τους Αμερικανούς εργοδότες; Χάθηκαν 90 εκατομμύρια δολάρια σε εργάσιμες ημέρες. Εάν είναι σημαντικό για εσάς να παραμείνετε ασφαλείς όταν χρησιμοποιείτε ικριώματα στο χώρο εργασίας σας ή εάν είστε ιδιοκτήτης επιχείρησης και σκοπεύετε να διατηρήσετε τους υπαλλήλους και τα χρήματά σας ασφαλή, τότε είναι ζωτικής σημασίας να κατανοήσετε πλήρως την ασφάλεια των ικριωμάτων. Σε αυτό το άρθρο θα εξετάσουμε και θα εξετάσουμε μερικές από τις πιο συχνές ερωτήσεις σχετικά με τη στήριξη του ικριώματος, το επίπεδο του ικριώματος, την πρόσβαση και το κιγκλίδωμα.

Με ποιους τρόπους μπορώ να ασφαλίσω το ικρίωμα;

Τα ικριώματα χρειάζονται υποστήριξη για να είναι ασφαλή. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν τρεις κύριες κατηγορίες ικριωμάτων, επομένως υπάρχουν τρεις διαφορετικοί τύποι συστημάτων υποστήριξης. Το πρώτο είναι ένα αναρτημένο μοντέλο στο οποίο αιωρείται στον αέρα με σχοινιά ή άλλους πόρους από μια εναέρια κατασκευή. Ο επόμενος τύπος είναι ένα υποστηριζόμενο θεμέλιο που αποτελείται από μία ή περισσότερες πλατφόρμες με δοκούς, στύλους ή πλαίσια. Και η τελευταία ομαδοποίηση είναι τα εναέρια ικριώματα. Αυτός ο τύπος χρειάζεται δεσμά για να επιτύχει την ασφάλεια του ικριώματος και να αποτρέψει περαιτέρω την τυχαία απεμπλοκή της εναέριας ανύψωσης.

Τι είδους αεροπλάνο χρειάζονται τα ικριώματα για να είναι αξιόπιστα;

Είναι σημαντικό τα ικριώματά σας να διατηρούν το σωστό επίπεδο όταν αναζητάτε την ασφάλεια του ικριώματος. Εάν δεν διατηρήσετε το τέλειο επίπεδο στην πλατφόρμα σας, έχετε περισσότερες από τη δυνατότητα να δημιουργήσετε κινδύνους για εσάς και την ομάδα σας. Η ύπαρξη μιας ανώμαλης πλατφόρμας θα κάνει τους εργαζομένους να μην ισορροπήσουν και να πέσουν από το ικρίωμα. Ή αντικείμενα θα μπορούσαν ακόμη και να γλιστρήσουν από την πλατφόρμα τρέχοντας στον εργαζόμενο ή χτυπώντας κάποιον από κάτω.

Πώς πρέπει να εξετάσω τις σκάλες στις σκαλωσιές μου;

Είναι τόσο σημαντικό, εκτός από την επιθεώρηση των πλατφορμών σας, να πραγματοποιείτε και συντήρηση στα σημεία πρόσβασής σας. Οι σκάλες σας θα πρέπει να επιθεωρούνται πριν από κάθε χρήση για την ασφάλεια του ικριώματος. Να θυμάστε ότι οι σκαλωσιές σας πρέπει να βρίσκονται σε σημείο ώστε οι εργαζόμενοι να μην χρειάζεται να κάνουν βήμα περισσότερο από 1 πόδι από τη σκάλα στην πλατφόρμα. Βεβαιωθείτε ότι ο τρόπος πρόσβασής σας είναι απαλλαγμένος από πετρελαιοκηλίδες ή γράσο και μην το χρησιμοποιείτε εάν υπάρχει οποιαδήποτε μορφή δομικού ελαττώματος.

Ποιες είναι οι σωστές μετρήσεις για τα προστατευτικά κιγκλιδώματα;

Στην ασφάλεια του ικριώματος το τελευταίο κύριο στοιχείο είναι τα προστατευτικά κιγκλιδώματα. Είναι ζωτικής σημασίας να έχουν τις σωστές μετρήσεις καθώς και να είναι σταθερά ασφαλισμένα. Τα ικριώματα που βρίσκονται πάνω από πέντε πόδια πάνω από μια επιφάνεια ή οποιαδήποτε απόσταση πάνω από ένα υδάτινο σώμα πρέπει να έχουν κιγκλίδωμα. Η επάνω ράγα πρέπει να έχει ύψος 42-45 ίντσες, η μεσαία ράγα πρέπει να βρίσκεται στη μέση μεταξύ της επάνω ράγας και της πλατφόρμας και πρέπει να αποτελείται από ξυλεία 2×4, επίπεδη ράβδο ή σωλήνα.

Σε αυτό το άρθρο εξετάσαμε μερικά διαφορετικά εξαρτήματα για να κατανοήσουμε καλύτερα τις διαδικασίες ασφάλειας ικριωμάτων. Με την ενσωμάτωση της νέας σας γνώσης για τη στήριξη του ικριώματος, το αεροπλάνο, την πρόσβαση και το κιγκλίδωμα, θα είστε πιο ικανοί να προστατεύσετε τον εαυτό σας και τους εργαζόμενους.