Έχοντας πάθος για την ασφάλεια στο χώρο εργασίας

0

Είστε παθιασμένοι με την ασφάλεια στο χώρο εργασίας σας;

Το πάθος είναι η κινητήρια δύναμη της επιτυχίας. Όταν κάποιος είναι παθιασμένος με τη δουλειά του, τότε αυτό φαίνεται σε όλες τις αλληλεπιδράσεις του. Το πάθος δίνει την αποφασιστικότητα να ξεπεράσεις τα εμπόδια στην επιτυχία. Το πάθος σε κρατά να περνάς δύσκολες στιγμές.

Πώς λοιπόν παθιάζεσαι με αυτό που κάνεις; Εάν αυτή τη στιγμή εργάζεστε για κάποιον άλλο, τότε μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε το πάθος σε αυτή τη δουλειά. Ωστόσο, υπάρχουν πιθανώς ορισμένες πτυχές σχετικά με τη δουλειά του για τις οποίες μπορείτε να νιώθετε πάθος.

Για παράδειγμα, εάν είστε υπεύθυνοι για την ασφάλεια στον οργανισμό σας, τότε μπορεί να νιώθετε πάθος να κάνετε τον χώρο εργασίας πιο ευχάριστο για τους ανθρώπους να εργάζονται. Οι άνθρωποι τείνουν να απολαμβάνουν να εργάζονται περισσότερο σε ένα μέρος όπου νιώθουν ασφάλεια και ασφάλεια. Στην πραγματικότητα, ένας από τους κύριους λόγους που οι άνθρωποι έχουν δουλειές ως υπάλληλοι αντί να βγαίνουν μόνοι τους είναι ότι προτιμούν να νιώθουν ασφάλεια και ασφάλεια.

Πολλοί εργαζόμενοι εμπιστεύονται τους εργοδότες τους για να τους κρατήσουν ασφαλείς στη δουλειά. Αναλαμβάνουν πολύ λίγη ευθύνη για τη δική τους ασφάλεια. Ως εργοδότης λοιπόν, έχετε καθήκον να κάνετε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να διατηρήσετε τους υπαλλήλους σας όσο το δυνατόν ασφαλέστερους.

Αυτοί οι άνθρωποι κυριολεκτικά σας εμπιστεύονται τη ζωή τους. Επομένως, θα ήταν χρήσιμο για το άτομο που είναι υπεύθυνο για την ασφάλειά τους να είναι παθιασμένο να τα κρατά ασφαλή.

Πώς μοιάζει λοιπόν ένα εργοστάσιο όπου οι διευθυντές είναι παθιασμένοι να κρατούν τους υπαλλήλους τους ασφαλείς;

Οραματίζομαι ένα τέτοιο φυτό να είναι όμορφα οργανωμένο, καλά φωτισμένο και ελκυστικό. Οι εργαζόμενοι έχουν ξεκάθαρες προσδοκίες για το τι υποτίθεται ότι πρέπει να κάνουν. Οι εργαζόμενοι έχουν εκπαιδευτεί καλά σε όλες τις πτυχές της δουλειάς τους. Έχουν σαφείς συνοπτικές οδηγίες εργασίας που τους λένε ακριβώς πώς να χειρίζονται τα μηχανήματα τους ή να εκτελούν τις εργασίες τους με τον ασφαλέστερο και πιο παραγωγικό τρόπο.

Δεν υπάρχουν συμβιβασμοί μεταξύ ασφάλειας και παραγωγικότητας, διότι η ασφαλέστερη και πιο παραγωγική μέθοδος παραγωγής προϊόντων υψηλής ποιότητας έχει ήδη καθιερωθεί και διδαχθεί στους ανθρώπους. Οι εργαζόμενοι δεν προσπαθούν να κάνουν μη ασφαλείς συντομεύσεις επειδή συμμετείχαν στη διαδικασία συγγραφής της διαδικασίας και γνωρίζουν ήδη ότι η καθιερωμένη διαδικασία είναι ο καλύτερος τρόπος για να γίνει η δουλειά. Ακολούθησαν επίσης τη διαδικασία αρκετό καιρό ώστε να γίνει συνήθεια. Δεν ακολουθούν απλώς τη διαδικασία όταν ο επόπτης παρακολουθεί. το ακολουθούν συνέχεια γιατί είναι ο καλύτερος τρόπος.

Το να έχετε πάθος για την ασφάλεια σημαίνει πραγματικά να νοιάζεστε για τους ανθρώπους σας και τη λειτουργία σας. Εάν φροντίζετε τους ανθρώπους σας, θα είναι πιο παραγωγικοί και θα νοιάζονται επίσης για την επιχείρησή σας και την κερδοφορία σας.

Με τη συμμετοχή των εργαζομένων στη διαδικασία θέσπισης των τυπικών διαδικασιών, τους δίνετε ένα αίσθημα ιδιοκτησίας και ευθύνης. Τους ενημερώνετε επίσης ότι νοιάζεστε. Ο εξαναγκασμός των εργαζομένων να ακολουθήσουν μια διαδικασία που γράφουν οι διευθυντές συχνά οδηγεί σε δυσαρέσκεια και εξέγερση. Όλοι θέλουν να νιώθουν ότι η γνώμη τους είναι σημαντική. Δώστε τους την ευκαιρία να συμβάλουν στη διαδικασία γραφής της διαδικασίας και θα επικαλεστείτε το πάθος τους επίσης.

Οι περισσότεροι υπάλληλοι θα είναι παθιασμένοι με κάτι. Εστιάζοντας το πάθος τους στο να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε καλύτερες οδηγίες εργασίας, μπορείτε να αποφύγετε να τους ζητήσετε να κατευθύνουν τα πάθη τους σε παράπονα. Στην πραγματικότητα, πολλά πιθανά παράπονα θα αντιμετωπιστούν ακόμη και πριν υπάρξουν, εάν δώσετε στους υπαλλήλους έναν μηχανισμό να αισθάνονται ότι συμμετέχουν στη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Απλώς να θυμάστε ότι είναι πάντα ευθύνη της διοίκησης να διασφαλίζει ότι οι εργαζόμενοι διατηρούνται ασφαλείς. Οι διευθυντές πρέπει να έχουν τον τελευταίο λόγο στη διαδικασία έγκρισης της διαδικασίας για να διασφαλίσουν ότι οι ανάγκες ποιότητας, παραγωγικότητας και ασφάλειας ικανοποιούνται τελικά. Το να υπάρχουν κακώς γραπτές διαδικασίες μπορεί να είναι χειρότερο από το να μην υπάρχουν καθόλου διαδικασίες.

Καθώς αλλάζουν οι συνθήκες στο χώρο εργασίας, πρέπει να αλλάζουν και οι διαδικασίες για να προσαρμοστούν. Εάν κάποιος αναπτύξει έναν νέο και πιθανώς καλύτερο τρόπο να κάνει πράγματα, οι διαδικασίες πρέπει να αλλάξουν ώστε να αντικατοπτρίζουν την πιο πρόσφατη πρακτική. Ο νέος εξοπλισμός και οι νέες απαιτήσεις των πελατών μπορούν επίσης να αλλάξουν μια διαδικασία. Πρέπει να υπάρχει ένα σύστημα διαχείρισης της αλλαγής για να διασφαλιστεί ότι οι διαδικασίες συνεχίζουν να εκτελούν το έργο της παροχής κινήτρων και καθοδήγησης των εργαζομένων.

Οι έλεγχοι είναι επίσης σημαντικοί για να διασφαλιστεί ότι οι διαδικασίες αντικατοπτρίζουν πραγματικά τις τρέχουσες πρακτικές εργασίας. Η αλλαγή της εστίασης ενός ελέγχου από το να διαπιστωθεί εάν ακολουθούνται οι διαδικασίες σε ένα να διαπιστωθεί εάν οι διαδικασίες αντικατοπτρίζουν σωστά την τρέχουσα βέλτιστη πρακτική ενδυναμώνει τους εργαζόμενους. Οι έλεγχοι δεν φαίνονται πλέον σωφρονιστικοί, αλλά δίνουν κίνητρο καθώς οι εργαζόμενοι βλέπουν το πάθος σας να διατηρείτε τα πράγματα ενημερωμένα και ασφαλή.

Εκφράζοντας το πάθος σας για την εργασία σας και για την ασφάλεια των εργαζομένων μέσω πραγματικών και ορατών ενεργειών, μπορείτε όχι μόνο να έχετε μια πιο ικανοποιητική δουλειά για τον εαυτό σας, αλλά μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε ένα πολύ καλύτερο εργασιακό περιβάλλον για τους άλλους. Και ούτως ή άλλως, το πάθος είναι πάντα η εξυπηρέτηση των άλλων.